Zatiahnuté
Bratislava
Natália
6.10.2024
Vodič si chcel skrátiť cestu, vybral sa do zákazu. Kamión však krátko na to začal horieť
Zdielať na

Vodič si chcel skrátiť cestu, vybral sa do zákazu. Kamión však krátko na to začal horieť

DOMAŠA / Na hlavnej ceste okolo vodnej nádrže Domaša horel kamión. Vodič si chcel zrejme skrátiť cestu a tak sa vybral aj do zákazu. Počas jazdy sa však spod kabíny ozval buchot a zakrátko bola v plameňoch. Vodič našťastie stihol vystúpiť.

​​Spod kabíny sa ozvala dunivá rana

Boli dve hodiny pred polnocou, keď si vodič cestu do Poľska krátil cestu okolo vodnej nádrže. V tom sa podľa jeho slov ozvala spod kabíny dunivá rana a následne začal kamión horieť. Niekoľkotonový stroj vodič zastavil a včas vystúpil. "Krajským operačným strediskom sme boli vyslaní k požiaru kamióna. Na mieste zásahu sme zistili, že sa jedná o požiar ťahača. Požiar sa nám podarilo lokalizovať a následne zlikvidovať," objasnil veliteľ zásahu HaZZ Holčíkovce Milan Paľuš. 

"Na mieste zasahovalo sedem príslušníkov z Hasičskej stanice Holčíkovce s dvoma kusmi hasičskej techniky. Po likvidácii požiaru asistovali hasiči pri naložení vozidla na vozidlo odťahovej služby," doplnila hovorkyňa HaZZ Prešov Miroslava Knišová. Plamene napriek rýchlemu zásahu hasičov, kamión poškodili natoľko, že sa z ťahača ostal len obhorené torzo a z kamióna nepojazdný vrak. Vodič sa po požiari chytil za hlavu druhýkrát. Kamiónom šiel po ceste, po ktorej to mal zakázané.

Vodič nerešpektoval dopravné značenie

"Preverovaním udalosti bolo zistené, že vodič jazdil smerom z Michaloviec na Krosno, pričom sa dopustil priestupku. Nerešpektoval dopravné značenie, kde je prikázaná obchádzka pre nákladné vozidlá," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "Na mieste udalosti bol prítomný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru. Najpravdepodobnejšou príčinou vzniku požiaru bola prevádzkovo-technická porucha," objasnila Knišová.

Cesta do Poľska sa pre kamionistu skončila na ceste okolo Domaše. Po kamión musela prísť ťažká technika. Vodič si svoje pochybenie priznal a bol riešený na mieste v blokovom konaní. Na kamióne odhalil škody na desaťtisíce eur. "Vodič nákladného auta nebol zranený, na vozidle vznikla materiálna škoda cca 40-tisíc eur," povedala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy