Skoro jasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Tragédia na trati: Po strete s vlakom vyhasol život muža
Zdielať na

Tragédia na trati: Po strete s vlakom vyhasol život muža

PREŠOV / Ku tragédii došlo včera v podvečer v Prešove. Na trati medzi sídliskom a centrom mesta prišiel o život 46-ročný muž. Pred tragédiou ho ľudia videli sedieť na neďalekej lavičke. Polícia začala v prípade trestné stíhanie.

​Elektrický vlak mal namierené z Lipian do Košíc. Ku stretu došlo v Prešove ešte predtým ako sa dostal do jednej z dvoch staníc. "Bola prerušená doprava v úseku Veľký Šariš - Prešov. Vlak zrazil osobu neoprávnene sa pohybujúcu v priechodnom priereze traťovej koľaje," uviedla Vladimíra Bahýlová, hovorkyňa ŽSR. 

Podľa svedkov mal muž predtým sedieť na lavičke pri Toryse. Či išlo o skratové konanie, alebo nešťastnú náhodu, to preveruje aj polícia. "Poverený príslušník začal v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," priblížila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

46-ročný muž nemal šancu na prežitie. Jeho zranenia pri zrážke boli fatálne. Nepomohol by mu ani okamžitý zásah záchranárov. Privolaný lekár už mohol skonštatovať exitus. "Polícia okolnosti tejto tragickej udalosti preveruje," dodala Ligdayová. Po zrážke ostal osobný vlak stáť na koľaji. Neďaleko od miesta zrážky ležala na trávniku fľaša vodky. Či patrila nebohému zatiaľ nie je jasné. Po dvoch hodinách obnovili na trati dopravu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy