Skoro jasno
23°
Bratislava
Oleg
10.9.2024
Policajti sa okúpali v Dunaji. Hľadali muža, ktorý stratil orientáciu a vošiel tam omylom
Zdielať na

Policajti sa okúpali v Dunaji. Hľadali muža, ktorý stratil orientáciu a vošiel tam omylom

KOMÁRNO / Peter Fazekaš a Ján Hruška z obvodného policajného oddelenia v Komárne mali poriadne rušnú nočnú službu. To, že sa v uniformách služobne okúpu v Dunaji, neplánovali. Stalo sa tak pri záchrane ľudského života.

"Bola tma, takže sme si svietili baterkami a on nás navigoval tým telefonátom, že kedy, kde, ako vidí tie baterky," povedal policajt Peter Fazekaš. Okolo tretej v noci prišlo na obvodné oddelenie v Komárne hlásenie z operačného strediska, že niekto stratil orientáciu a nevie sa dosť z rieky na breh. Dokonca ani nevedel, či je v Dunaji alebo vo Váhu, obe pretekajú Komárnom.

Spoločne sme ho s kolegom vytiahli von, hovorí policajti

"My sme si vyžiadali telefonický kontakt na osobu priamo od operačného, aby komunikácia bola priama a nám povedal, že je niekde blízko, kde je osvetlený nejaký most, tak sme sa tam vybrali," objasnil policajt. Policajti s baterkami stovky metrov prehľadávali zarastený breh rieky. Už mali aj pocit, že si z nich niekto vystrelil, keď muž v telefóne zakričal, že vidí svetlá bateriek.

"Zbadali sme ho, až keď sme boli tých pár metrov od neho, tak bola zarastená tá húština a tým pádom, že on sa nevedel dostať von, my sme museli zísť tým zrázom dole, tak sme ho spoločne s kolegom vytiahli von," ozrejmil kolega Ján Hruška. Vošli do Dunaja a muža, ktorý bol po plecia vo vode, vytiahli na breh. Šťastím bolo, že ho prúd nestrhol.

Muž mal dojem, že ho niekto prenasleduje, do vody spadol omylom

"Zachránili sme mu život tým, že sme mu pomohli vyjsť von, lebo nevedel, kde sa nachádza. Videli sme, že prichádzajú lode, veľké a mohli by ho stiahnuť hlbšie do vody, tam už išlo aj o nejaký ten čas, aby sme ho čo najskôr dostali von z tej vody," povedal policajt Peter. "Poskytli sme mu záchranársku fóliu, aby sme stabilizovali jeho teplotu, posadili sme ho do služobného auta, aby sa aklimatizoval do príchodu RPZ. Keď prišli, prebrali to za nás," doplnil policajt Hruška.

Muž rozprával, že do Komárna prišiel z iného okresu, vraj si prečistiť hlavu, keď pri skorej rannej prechádzke nadobudol dojem, že ho niekto prenasleduje a chcel sa ukryť. "Protipovodňový múr preliezol a skryl sa na brehu Dunaja, nevedel ani aká je to rieka a dlho čakal, netelefonoval, aby nebolo vidieť," uviedol policajt. Až keď mal pocit, že údajní prenasledovatelia odišli, chcel sa vrátiť, ale v tme a v neznámom teréne sa vybral nesprávnym smerom. "Šmykol sa a padol do vody, telefón si ochránil pred vodou," uzavrel policajt Peter Fazekaš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy