Jasno
22°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Nové skutočnosti o postrelenom chlapcovi: TV JOJ sa podarilo spojiť s jeho otcom
Zdielať na

Nové skutočnosti o postrelenom chlapcovi: TV JOJ sa podarilo spojiť s jeho otcom

POŠA / Polícia na východe Slovenska preveruje okolnosti postrelenia maloletého chlapca. K nešťastiu došlo v obci Poša vo vranovskom okrese. Pri manipulácii so vzduchovou zbraňou mal 4-ročný chlapec postreliť 6-ročného. Strelná rana len o tesne minula jeho srdce. Zasahovať musel vrtuľník. V čase, keď sa to stalo, bol otec maloletých v práci. Vzduchovka bola jeho. Používať ju má na potkany. Vraj bola v tom čase v šope a nikto netušil, že je nabitá.

​Otec zbraň používal na potkany

Miestni boli po incidente skúpi na slovo. Zásah zo vzduchovej zbrane smeroval do oblasti hrudníka blízko srdca. Manipulovať so zbraňou mal iba 4-ročný chlapec. Podľa zdroja televízie JOJ miestni zraneného chlapca previezli do vranovskej nemocnice. Odtiaľ ho vrtuľník v stabilizovanom stave a pri vedomí previezol do košickej nemocnice. Otec zraneného chlapca mal byť v čase incidentu v práci. 

"Prišla po mňa dcéra, že malý nechtiac vystrelil," priznal. Zbraň používal na potkany, no zbraň bola odložená a nikto vraj netušil, že je nabitá. "Máme tu viac potkanov, ako ľudí," vyjadril sa. Podľa jeho slov sa chlapci hrali a ten mladší nechtiac vystrelil. Brok z nabitej vzduchovky zasiahol hrudník šesťročného Milana iba kúsok od srdca. Rodina i keď volala na pomoc záchranku, chlapca vzali do auta a sami s ním smerovali do vranovskej nemocnice.

Strelná rana len tesne minula srdce malého chlapca

Nateraz je mimo ohrozenia života, naďalej však ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti. Čo strelnému poraneniu predchádzalo a ako k nemu došlo, to stále preveruje polícia. "Polícia okolnosti prípadu preveruje, vec je v štádiu vyšetrovania," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Otec maloletého však povedal, že už s nimi "srandoval" a tak vedeli, že mu je lepšie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy