Skoro jasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Mestská hliadka odhalila poberanie dôchodku za mŕtvu osobu, ale aj zasahovali pri požiari
Zdielať na

Mestská hliadka odhalila poberanie dôchodku za mŕtvu osobu, ale aj zasahovali pri požiari

ŠAŠTÍN / STRÁŽE - V mestečku Šaštín -Stráže na Záhorí majú mestskú hliadku. Keďže chlapi dobre poznajú miestnych ľudí, darí sa im veľmi rýchlo vypátrať páchateľov. Hlásia im krádeže i požiar. Odhalili aj falošnú dôchodkyňu, ktorá poberala peniaze namiesto zosnulej ženy.

Poberala dôchodok za mŕtvu

​Mestskej hliadke sa podarilo odhaliť podvod ako mladá žena sa prezliekla za staršiu ženu a poberala jej dôchodok. Ako nám povedali, o pomoc ich požiada pracovníčka pošty. Boli pri tom, ako poštová doručovateľka priniesla dôchodok. "Po príchode na miesto bolo zrejmé, že dotyčná osoby sa preukazuje cudzím občianskym preukazom, aby mohla poberať dôchodok," ozrejmil Peter Hrica, koordinátor mestskej hliadky Šaštín-Stráže.

Tvárila sa, že je chorá a leží v posteli. Privolali príslušníkov štátnej polície. "Vylustrovali občiansky preukaz a zistili, že pani, ktorá vlastnila tento preukaz je už dva mesiace po smrti," dodal Hrica. "Občiansky preukaz preto osobne odňali a následne zaslali na skartáciu. Policajti poučili pracovníčku pošty, aby kontaktovala sociálnu poisťovňu. Okolnosťami prípadu sa naďalej zaoberáme," uviedla Zlatica Antálová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Ukradnutý bicykel pod mostom 

Členovia mestskej hliadky našli pod týmto mostom zlodeja ako aj jeden z ukradnutých bicyklov. Vzhľadom na to, že muži majú veľmi dobrú miestnu znalosť predpokladali, kde ho majú hľadať. "Vo večerných hodinách sme prijali oznam o ukradnutom bicykli a následne ráno v doobedňajších hodinách sa nám ho podarilo vypátrať," opísal Hrica. "Chcela by som sa veľmi poďakovať chlapom z mestskej hliadky zo Šaštín -Stráže, že v podstate zachránili takú súkromnú vec mojej maminy horský bicykel za 400 eur," povedala pani Zdena, dcéra poškodenej. 

Požiar nad lesom

Pracovníci železníc nad týmto lesom uvideli dym a preto urýchlene zavolali mestskú hliadku. Požiar bol v lese v rekreačnej oblasti Gazarka. Ide o les, kde je veľmi veľa druhov stromov a je pre nich veľmi vzácny. "Keď sme prišli na miesto požiar mal asi tri metre. Na hasenie sme použili päť hasiacich prístrojov," uviedol Ľubomír Rozen, člen mestskej hliadky Šaštín-Stráže.

Vzhľadom na to, že je teraz malo vlahy hrozilo, že môže začať horieť celý les. "Vykonaným prieskumom bolo zistené, že ide o vypaľovanie medených káblov o rozlohe 16 metrov štvorcových. Na likvidáciu boli použité gejfovaky v dôsledku ťažko dostupného terénu. Požiar vznikol úmyselným zapálením neznámou osobou," informovala Lena Košťálová, hovorkyňa KR Hasičského a záchranného zboru. "Štátna polícia nestíha toľko a mestská polícia lepšie pozná občanov," poznamenal obyvateľ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy