Zatiahnuté, dážď
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
VIDEO: Vozičkár si "zbesilo" zajazdil po diaľnici
Zdielať na

VIDEO: Vozičkár si "zbesilo" zajazdil po diaľnici

JIČÍN / Veľmi nezvyčajného cestovateľa stretávali vodiči na hlavnej ceste z českého Jičína. Bol to invalid na vozíku, ktorý sa presúval pomerne vysokou rýchlosťou. Na miesto musela vyraziť policajná hliadka.

Frčal po ceste prvej triedy, akoby sa nechumelilo. A rozhodne nebol pomalý. Invalid na vozíku mohol vďaka svojmu špeciálnemu pohonu dosiahnuť rýchlosť 30, možno až 40 kilometrov za hodinu. Takto prešiel skoro 5 kilometrov, až pokým ho zastavila policajná hliadka, ktorú privolali vodiči, ktorí ho po ceste obiehali. "Policajná hliadka zastavila vozičkára, ktorý išiel po ceste prvej triedy v smere z Jičína do Novej Paky," ozrejmila Martina Jandová, hovorkyňa polície ČR. 

Chceli ho vyšetrovať ako chodca alebo účastníka cestnej premávky

Muž vošiel na cestu okolo pol jednej v najväčšej dopravnej špičke. Video zaznamenal vodič nákladného auta, ktorý sa ho rozhodol defacto chrániť a robil mu po ceste svojím vozidlom ochranu, aby ho niektorí vodiči neprehliadli a nezrazili. Policajti začali na mieste skúmať, či vozičkára by mali brať ako chodca alebo účastníka cestnej premávky. "Zistili sme protiprávne jednanie, ktoré bude posudzovať Mestský úrad v Jičíne," dodala Jandová.

Pravidlá cestnej premávky porušil v každom prípade. Buď ako chodec, za ktorého sú vozičkári považovaní. Mal ísť ale mimo krajnice na druhej strane diaľnice. Alebo ako vodič dopravného prostriedku, pretože ho dopredu hnal pekne výkonný a rýchly prídavný motor. "S vozičkárom bolo spísané oznámenie o priestupku, na mieste mu bola zakázaná ďalšia jazda a vozičkár uviedol, že si zaistí odvoz späť domov," doplnila Jandová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy