Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Prvýkrát využili novelu Trestného zákona: Ukrajinec mal ísť kvôli bodnutiu kamaráta za mreže, zostáva na slobode
Zdielať na

Prvýkrát využili novelu Trestného zákona: Ukrajinec mal ísť kvôli bodnutiu kamaráta za mreže, zostáva na slobode

BREZOVÁ POD BRADLOM / 18-ročný Ukrajinec Maksym si na Slovensku vypočul rozsudok za zločin ublíženia na zdraví. S nožom v ruke totiž napadol svojho kamaráta Viktora, ktorý je taktiež z Ukrajiny.

​Trestný čin sa odohral v misijnom centre v Brezovej pod Bradlom. Pri ostrom spore Maksym Viktorovi najprv vulgárne nadával a potom na neho vytiahol skladací nôž. Bodol ho do hrudníka a zasiahol mu pľúca. "Týmto nožom spolubývajúceho pichol a spôsobil mu ťažkú ujmu na zdraví a bol vzatý do väzby," reagoval sudca Ivo Hlucháň. Zábery noža si môžete pozrieť vo videu.

Mladík sa k útoku priznal

 "V rámci bývania na ubytovni podliehal šikane aj zo strany poškodeného. Poškodený vyjadril ľútosť nad tým, že mal na skutku výrazný podiel," uviedol obhajca Vladimír Fraňo. 

"Oľutoval to, rozplakal sa, že to nechcel spraviť a že bol v strese," povedal sudca. "Musel doslova ujsť a zachrániť sa pred povinnosťou narukovať, pretože žil v oblasti, kde prebiehajú búrlivé vojnové kontakty," dodal obhajca. Maksymovi hrozila strata slobody minimálne na 4 roky, ale do väzenia nepôjde.

Súd prvýkrát využil novelu Trestného zákona

"Súd prvýkrát využil na tomto hlavnom pojednávaní novelu Trestného zákona. S tým, že uložil mu trest 4 roky, ktorý sa doposiaľ nedal podmienečne odložiť a so súčasnou novelou sa tento trest dá podmienečne odložiť," ozrejmil sudca. 

Mladý muž bude musieť plniť povinnosti, ktoré sú súčasťou verdiktu. Tie vymenoval sudca. "Zúčastniť sa psychoterapie, povinnosť zamestnať sa," povedal. Ledva dosiahol plnoletosti a mladý Ukrajinec už má zápis v registri trestov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy