Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Chcel si uvariť jedlo, prišiel o strechu nad hlavou. Mužovi zostal už iba pes
Zdielať na

Chcel si uvariť jedlo, prišiel o strechu nad hlavou. Mužovi zostal už iba pes

TESÁRSKE MLYŇANY / Chcel si uvariť jedlo a prišiel o strechu nad hlavou. Hovoríme o 73-ročnom pánovi Viliamovi z Tesárskych Mlynian. Dôchodcovi začal horieť dom včera (11. augusta) popoludní. Hasiči s ním bojovali niekoľko hodín.

​Požiar vypukol krátko po tom, ako si muž v dome varil jedlo. Vybehol však von opatriť hydinu. "Dával som sliepkam, ani som nevedel, že voľačo buchlo, potom pozerám, idem dovnútra a dvere už boli v plameňoch," povedal majiteľ domu Viliam Harangóza. Dôchodca, ktorý žije sám, ešte otvoril dvere a ratoval psíka, s ním potom vybehol na ulicu. Medzitým už susedia zavolali pomoc.

Susedia si mysleli, že vybuchla plynová bomba

"Doma sme cítili dym a vyšli sme vonka, otvorili sme dvere a všade bol dym," vyjadrili sa susedia. Hoci bol podľa nich majiteľ v šoku, on aj pes boli v poriadku. K domu dobehol ako prvý sused - zhodou okolností profesionálny hasič. Snažil sa aj hasiť, no oheň bol silnejší. Už zakrátko s ním bojovali hasiči zo Zlatých Moraviec, Vrábeľ a domáci dobrovoľní hasiči.

"To akoby plynová bomba vybuchla, tak strašne to šľahalo" opísal sused. "Dom je celý poškodený a strecha v obytnej časti je celá zhorená," objasnil veliteľ zásahu Milan Haveta. Pán Viliam si chcel ísť ešte do domu po doklady a peniaze, no už sa tam nedostal. "Nebol som vo vnútri, nepustia ma tam, neviem, ako to tam vyzerá a nič nemám," povedal. 

Pán Viliam varil jedlo na sporáku na drevo

Hasiči oheň dostali po 3 hodinách úplne pod kontrolu. Pán Viliam varil jedlo na sporáku na drevo. To bude zrejme aj príčina požiaru. Dôchodca nám povedal, že zhorený dom už sám opraviť nedokáže. "Ja nemám na to, ja som celý život robil 45 rokov a ostal som chudák. Ťažké roboty som robil a takto som dopadol," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy