Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Motocyklista narazil do nákladného auta. Zasahoval záchranársky vrtuľník
Zdielať na

Motocyklista narazil do nákladného auta. Zasahoval záchranársky vrtuľník

ČASTÁ / Pri obci v pezinskom okrese sa stala vážna dopravná nehoda. Na mieste musel zasahovať aj záchranársky vrtuľník. Dvadsaťdeväťročný motocyklista skončil v nemocnici.

Kolízia na hlavnej ceste

​Bolo krátko po poludní, keď mal 50-ročný vodič nákladného auta vychádzať z vedľajšej cesty na hlavnú. Podľa svedkov si ho prichádzajúci 29-ročný motocyklista, ktorý mal ísť prirýchlo, zrejme nevšimol a narazil doňho. Po páde na zem sa vážne zranil. Päťdesiatročný muž, ako aj okoloidúci vodiči sa mu snažili ihneď pomôcť a zároveň volali záchranné zložky.

Rýchla reakcia záchranárov

Mladý muž bol pri vedomí, no sťažoval sa na bolesť na hrudníku. Cestu z oboch strán policajti uzatvorili a k blízkosti nehody nikoho nepúšťali. Na mieste pristával aj záchranársky vrtuľník. "Posádka záchranárskeho vrtuľníka si prevzala do svojej starostlivosti 29-ročného motocyklistu, ktorý bol s vážnejším úrazom hrudníka a chrbrice v stabilizovanom stave transportovaný na ďalšie vyšetrenie," povedala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Prevoz do nemocnice

"Vrtuľníkom záchranári transportovali 29-ročného muža s fraktúrou rebier a vnútrolebečným poranením do UN BA v Ružinove," informoval zástupca hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Richard Bolješik. "Pacient je stabilizovaný a pri vedomí a aktuálne sa podrobuje všetkým vyšetreniam, ktoré bližšie určia rozsah jeho zranení. Ako sa z prvotných vyšetrení preukázalo, najviac poranený má hrudník," opísala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Vyšetrovanie nehody

Päťdesiatročnému vodičovi nákladného vozidla sa nič nestalo. Počas dokumentovanie nehody, bola cesta v oboch smeroch uzavretá. Dopravu opäť spustilo po takmer štyroch hodinách. "Vykonanou dychovou skúškou na mieste nebola zistená prítomnosť alkoholu v dychu u účastníkov tejto dopravnej nehody. Vyšetrovaním jej presných príčin, ako aj okolností, sa zaoberajú dopravní policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku," povedal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy