Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Vodič zastavil na pumpe so 4,6 promile. Jazdu mu ukončili policajti
Zdielať na

Vodič zastavil na pumpe so 4,6 promile. Jazdu mu ukončili policajti

BRATISLAVA / S viac ako 4,5 promile si neváhal sadnúť za volant. Branislav v stave ťažkej opitosti prešiel krátko pred polnocou cez celé Malacky. Z benzínky, kde sa zastavil, mal však značné problémy odísť. Na miesto preto privolali políciu.

47-ročný Branislav pri jednom zo stojanov odstavil svoje auto a pomaly z neho vystúpil. Potom sa odvážnym, no nie veľmi presvedčivým krokom vybral priamo do predajne. Po chvíli sa vrátil do vozidla a snažil sa z benzínky odísť, to sa mu však nedarilo. Niekto si všimol a zalarmoval políciu. Keď na miesto dorazila hliadka už po priblížení sa k autu cítili silný zápach alkoholu. Vodič bol na prvý pohľad opitý.

"Muž policajtom uviedol, že z dôvodu partnerských nezhôd si privodil stav opitosti, pričom s vozidlom prešiel cez mesto Malacky až na uvedenú čerpaciu stanicu, kde bol zastavený hliadkou," uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajti mu preto dali fúkať a zostali poriadne prekvapení. Hodnota alkoholu v jeho dychu sa vyšplhala na neuveriteľných 4,6 promile

"Z pohľadu čiste toxikologického, laboratórneho, je to už veľmi ťažká opitosť hraničiaca vlastne s bezvedomím, by mal byť ten človek, až s možnou smrťou. Ak to ale zvláda, v úvodzovkách, je síce intoxikovaný alkoholom a je schopný chodiť, napr. šoférovať, tak je to známka, že má vysokú toleranciu, ktorá sa dá vypestovať len v prípade, že ten človek pravidelne pije a prakticky pre nás je to znak, že s vysokou pravdepodobnosťou je závislý od alkoholu," priblížil hlavný odborník MZ SR v odbore Medicína drogových závislostí Ľubomír Okruhlica.

Potom čo Záhorák nafúkal 4,6 promile mu policajti nasadili putá a odviezli ho na oddelenie. "Po vykonaní potrebných úkonov vzniesol poverený príslušník Okresného riaditeľstva policajného zboru v Malackách obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 47-ročnému Branislavovi B. z okresu Malacky," zakončil Szeiff.

Obvinený muž putoval z policajného oddelenia rovno do CPZtky. Celá vec sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy