Jasno
15°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Skok z vodného bicykla sa mu stal osudným: Martin zmizol pod hladinou a už sa nevynoril
Zdielať na

Skok z vodného bicykla sa mu stal osudným: Martin zmizol pod hladinou a už sa nevynoril

LIPTOVSKÁ MARA / Už týždeň je nezvestný 48-ročný Martin z Myjavy. Dovolenku trávil s partiou kamarátov na Liptovskej Mare. Osudnou sa mu stala jazda na vodnom bicykli, po skoku do vody sa viac nevynoril. Muža hľadali aj potápači hasičského a záchranného zboru.

​Potápači zo Žiliny a Trenčína prehľadali plochu o rozlohe približne 380 metrov štvorcových. "Keďže sa jednalo o pátranie vo väčších hĺbkach, príslušníci mali k dispozícii aj dekompresnú komoru," informoval riadiaci dôstojník OR HaZZ René Turenský.

48-ročný Martin zmizol pod hladinou neďaleko kempu v Liptovskom Trnovci, v miestach, kde je hĺbka viac ako 15 metrov. Dvojdňové pátranie na hladine ani pod ňou, však neprinieslo očakávaný výsledok. "Z dôvodu zlých podmienok pod vodou a zníženej viditeľnosti bolo pátranie prerušené," pokračoval Turenský.

"Muž bol spolu s partiou na vodnom bicykli, z ktorého skočil do vody a už sa nevynoril. Pátranie po nezvestnom je do dnešného dňa s negatívnym výsledkom," uviedla hovorkyňa KR PZ Daniela Kocková. Muž je nezvestný už sedem dní. Aj keď rodina stále dúfa v zázrak, podľa záchranných zložiek je nádej, že ho nájdu živého minimálna. Aj v súvislosti s týmto prípadom vyzývajú ľudí, tráviacich horúce dni pri vode, k opatrnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy