Jasno
12°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
V rodinnom dome sa zamkol 40-ročný muž. Dráma trvala päť hodín
Zdielať na

V rodinnom dome sa zamkol 40-ročný muž. Dráma trvala päť hodín

KRÁSNO / Viac ako päť hodín trvala dráma v obci Krásno neďaleko Partizánskeho. V rodinnom dome sa tu zamkol 40-ročný muž, ktorý potreboval lekárske ošetrenie. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Privolaní boli aj vyjednávači a kukláči. Tí ho nakoniec z domu dostali nasilu.

Muž sa pohádal a zamkol

V rodinnom dome bol zamknutý 40-ročný muž a na ceste pred ním záchranári, hasiči a policajti. "Všetky záchranné zložky boli vo večerných hodinách vyslané na pomoc mužovi, ktorý potreboval, ale zároveň odmietal lekárske ošetrenie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Muž sa pohádal so svojou mamou a potom sa zamkol v dome. Dôchodkyňa sa bála o jeho život a preto zavolala záchranárov. Tých poslal preč. Vzápätí dorazili pred dom hasiči a policajti. "Policajné hliadky sa po príchode na miesto snažili nadviazať s mužom kontakt. Ten sa však vo svojom dome zamkol a pomoc odmietal," pokračovala Kuzmová.

Do domu vnikli násilím

Nikto netušil, či nie je ozbrojený a čo má v pláne. Pred tromi mesiacmi zasahovali v obci Hradište. Muž rovnako odmietal ošetrenie a nakoniec na policajtov vytiahol samopal. Ním sa priamo v dome nakoniec aj zastrelil. Policajti boli aj tentoraz mimoriadne opatrní. Presne o pol noci policajti uzavreli celú ulicu a do dvora vošli kukláči. K domu prišli aj s vyjednávačmi. Muž na ich výzvy ale nereagoval. Rozhodli sa preto pre zásah. Do domu vnikli násilím.

"Štyridsaťročného muža nakoniec spacifikovali príslušníci Pohotovostného policajného útvaru a následne ho odovzdali do starostlivosti záchranárom z rýchlej zdravotnej pomoci," dodala Kuzmová. "Krátko po jednej hodine nad ránom záchranári v sprievode polície transportovali štyridsaťročného muža bez zranení do fakultnej nemocnice v Trenčíne na psychiatrické oddelenie," uviedol zástupca hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Richard Bolješik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy