Zatiahnuté
19°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Potápači našli bezvládne telo muža v Oravskej priehrade
Zdielať na

Potápači našli bezvládne telo muža v Oravskej priehrade

NÁMESTOVO / Oravskú priehradu v utorok (13. 8.) prehľadávali hasiči, utopil sa tam muž. Telo sa podarilo nájsť potápačom, pomocou prepravného vaku ho dopravili na breh.

Telo nezvestného našli po 40 minútach

Pri udalosti zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči, na mieste ich čakali svedkovia udalosti. V tom čase sa tam už nachádzala posádka Záchrannej zdravotnej služby a polícia. "Hasiči sa pomocou člna previezli na miesto zatopenia muža približne 15 až 25 metrov od brehu. Následne prehľadávali priestor od miesta zatopenia až po zátoku, ktorá bola po prúde vzdialená 100 metrov," priblížila krajská hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová.

Po príchode potápačskej skupiny zo Záchrannej brigády HaZZ miesto zásahu odovzdali jej veliteľovi. Jednotka spustila na hladinu čln a preplavila sa k miestu udalosti pri priehradnom múre. "Potápači pátrali pomocou signálneho lana a navádzača v hĺbke do siedmich metrov. Po 40 minútach sa telo nezvestného podarilo dohľadať a pomocou prepravného vaku dopraviť na breh," dodala hovorkyňa.

Viac si pozrite v reportáži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy