Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Herečka Petra Vajdová spôsobila nehodu pod vplyvom alkoholu. V aute s ňou bol aj jej syn
Zdielať na

Herečka Petra Vajdová spôsobila nehodu pod vplyvom alkoholu. V aute s ňou bol aj jej syn

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / Vodička v Dunajskej Lužnej v utorok (13.8.) pri parkovaní narazila do auta. To poškodilo ďalšie auto. Podľa informácií TV JOJ nehodu spôsobila známa herečka Petra Vajdová. V aute mala aj svojho 5-ročného syna.

Nafúkala viac ako dve promile

Podľa hovorcu KR PZ Bratislava Michala Szeiffa došlo k nehode pred futbalovým štadiónom. "Podľa doterajších informácií žena počas toho, ako chcela zaparkovať, narazila prednou časťou vozidla do tam zaparkovaného vozidla značky Renault, ktoré bolo v dôsledku nárazu odrazené do za ním stojaceho vozidla značky Audi," priblížil Szeiff.

Známa herečka prichádzala domov do Dunajskej Lužnej okolo 20.00 h. Pri parkovaní mala však značné ťažkosti. Tie vyvrcholili tým, že nabúrala do zaparkovaného auta, ktoré odhodilo do ďalšieho auta. Podľa informácií TV JOJ patrili obe autá herečkinej susede. Hodnota alkoholu v jej duchu bola až 2,10 promile. 

​V čase nehody údajne sedel v aute aj jej 5-ročný syn

Polícia ženu na mieste obmedzila na osobnej slobode a eskortovala ju na príslušné policajné oddelenie. "Vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti voči konkrétnej osobe sa v súvislosti s týmto prípadom aktuálne zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci," dodal Szeiff. V čase nehody mala mať pri sebe aj svojho 5-ročného syna. Nikomu sa však našťastie nič nestalo. Jej havarované auto mal odviezť jej otec, so samotnou Vajdovou sme sa snažili spojiť, aby sme jej dali priestor na vyjadrenie, no bezúspešne. 

Nedávno sme vás informovali v Krimi o vodičovi v Malackách, ktorý nafúkal až 4,6 promile. Hlavného odborníka Ministerstva zdravotníctva v odbore závislosti sme sa vo všeobecnosti pýtali na ľudí, ktorí majú problém s alkoholom, no nechcú si to priznať. Existuje nejaký test alebo súbor otázok, na ktoré keď si odpovie, jasne mu z toho vyjde, že je závislý? 

Ako viete zistiť, že ste závislý? 

Odborník odporúča vyskúšať mesiac bez alkoholu. "Ak ten človek nedokáže odolať, keď už predtým pravidelne pil a má pochybnosti či to zvládne, tak ten problém určite má. A keď to aj dokáže, no prvý týždeň až dva má neodolateľnú chuť na alkohol, je to už veľmi varovný signál, že má určite sklon k závislosti a závislosť pravdepodobne má. Ak bude po tom mesiaci pokračovať v pití, veľmi ľahko stratí kontrolu," objasnil Ľubomír Okruhlica, odborník MZ SR v odbore medicína drogových závislostí.

Petra Vajdová bojuje so svojimi vnútornými démonmi už dlhé roky

V minulosti strávila 2 dni v CPZ po tom, čo nafúkala takmer 2,5 promile. Podstúpila nielen protialkoholické, ale aj psychiatrické liečenie. Petra Vajdová v súvislosti so včerajšou nehodou ešte nie je obvinená. Policajti však na prípade intenzívne pracujú ,vrátane vyčíslenia škôd havarovaných áut.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy