Polojasno
20°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Na Záhorí zasahovali kukláči: Na hľadaného muža bol vydaný európsky zatykač
Zdielať na

Na Záhorí zasahovali kukláči: Na hľadaného muža bol vydaný európsky zatykač

ZÁHORIE / Na Záhorí zasahovali kukláči. V obci Závod zadržali hľadaného muža. Vydaný bol naňho európsky zatýkací rozkaz. Pred políciou sa snažil ujsť. Skončil na policajnej stanici.

​Na dverách rozbili sklo

Kukláči a policajti prišli k rodinnému domu na ulici Hoštáky v ranných hodinách. Novostavba sa nachádza v pokojnej lokalite nových rodinných domov pri lese. Na vchodových dverách rozbili sklo a vpadli dovnútra. No predtým mali podľa informácií TV JOJ do vnútorných priestorov hodiť dymovnicu. Kukláči vpadli do domu na tichej ulici krátko pred siedmou hodinou ráno. V dome bol aj jeho majiteľ a ten sa rozhodol pred nimi utiecť cez plot.

Vydaný európsky zatykač

Milan sa totiž rozhodol utiecť do neďalekého lesa no to sa mu však nepodarilo. Po zadržaní mu nasadili putá, naložili ho do auta a odviezli na policajnú stanicu. Miestni obyvatelia netušili čo sa deje, počuli len krik. No vyjadrovať sa veľmi nechceli. "Zobudili nás nejaké buchoty, rachoty a počuli sme ľudí a že sa tu niečo dialo," povedal obyvateľ obce Závod. "Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách v súčinnosti s policajtmi Pohotovostného policajného útvaru Bratislava zadržali v priebehu dnešného dňa muža, na ktorého bol vydaný európsky zatýkací rozkaz policajtmi Českej republiky," opísal situáciu hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Návrh na vzatie do väzby

Zadržaný Milan mal byť v neďalekom Brne v Českej republike riešený políciou pre podvody, ktoré vyšetrovali. V súčasnosti sa spracúva návrh na jeho vzatie do predbežnej väzby. Momentálne sa nachádza v cele policajného zaistenia. "V predmetnej veci bol zadržaný Milan D. a to na základe európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý vydal Krajský súd v Brne na účely výkonu trestu odňatia slobody. Vo veci sa postupuje v zmysle príslušných ustanovení zákona a európskom zatýkacom rozkaze," povedala hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Bratislave Gabriela Kováčová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy