Zatiahnuté
18°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Na R1 za Nitrou narazil kamión do cestárskeho vozidla
Zdielať na

Na R1 za Nitrou narazil kamión do cestárskeho vozidla

NITRA / Do cestárskeho auta vrazil kamión. Nehoda sa stala vo štvrtok 15. 8. na rýchlostnej ceste R1 pri Beladiciach. Zamestnanci práve v tomto úseku pracovali. Pod zrážku sa pravdepodobne podpísala nepozornosť. Nejde však o prvú takúto nehodu.

Cestári v tomto úseku cesty od rána menili takzvané ščítače dopravy. Jeden pruh bol v tej časti preto uzatvorený. Na cestárske auto s prívesom sa však vyrútil kamión a narazil do zadnej časti. "Práve, že som si ho všimol a začal som brzdiť a dávať smerovku," hovorí vodič kamióna.

Cestári mali šťastie

Šťastím bolo, že keď kamión vrazil do cestárskeho vozidla, cestári v ňom nesedeli a neboli aj v blízkosti vozidla. "V danej chvíli v cestárskom vozidle, ktorý vymedzoval priestor sa nikto nenachádzal, účastník bol len vodič kamiónu, ktorý nabúral do vozidla," ozrejmil Marián Grman, veliteľ zásahu HaZZ Selenec.

Kamionista, smeroval do Zlatých Moraviec, tvrdil nám, že smerovku zapnutú mal, no išlo ho aj napriek tomu predchádzať okoloidúce osobné auto. "Už som takých 200 metrov dával smerovku a predchádzal ma som to nevedel dobrzdiť," povedal vodič. Jeho dychová skúška bola negatívna.

Podobná nehoda sa nestala prvý raz

Takáto nehoda sa na rýchlostnej ceste nestala po prvýkrát. Všetkých preto vyzývajú k opatrnosti. "Rešpektovanie dopravného značenia pomáha zabrániť nehodám a životy," hovori Mia Bajáková, hovorkyňa Via Pribina.

Aj pred dvomi rokmi vrazila do cestárskeho vozidla mladá vodička, keď pomáhali inému vodičovi. Pred 6 rokmi sa zranil cestár po zrážke kamiónom. Pred 4 rokmi rovnako nepozorný vodič kamióna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy