Jasno
25°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Vodič unikal polícii: Pod vplyvom drog a bez vodičáku
Zdielať na

Vodič unikal polícii: Pod vplyvom drog a bez vodičáku

ŽILINA / Pri policajnej naháňačke v Žiline sa snažil utiecť 46-ročný vodič. A keď ho členovia hliadky chytili, rýchlo zistili, že na útek mal svoje dôvody.

Naháňačku zachytila kamera v policajnom aute. Vodič sa snažil uniknúť pred hliadkou na štvorprúdovke, v nočných hodinách. "Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Žilina-západ zastavovala za použitia zvláštneho výstražného zvukového a svetelného zariadenia vozidlo zn. Audi A5," uviedla KR PZ Zuzana Šefčíková.

Šofér však výzvu policajtov, aby zastavil, absolútne nerešpektoval. Na konci Žiliny sa rozhodoval, ktorým smerom sa vydá. "Začal unikať smerom zo Žiliny na Bratislavu po diaľnici D3, kde aj neskôr s vozidlom zastavil a spolu so spolujazdcom sa snažili utiecť," pokračovala Šefčíková.

No nepodarilo sa im to a členovia hliadky ich priamo na diaľnici chytili. Keď policajti skontrolovali muža, ktorý sedel za volantom, ihneď vyšlo najavo, prečo sa im snažil uniknúť. "Pri kontrole bolo zistené, že 46-ročný muž, ktorý viedol vozidlo, nie je držiteľom vodičského oprávnenia," osvetlila hovorkyňa Šefčíková.

A to ešte nebolo všetko, čo u šoféra zistili. "Vykonal aj skríningový test na drogy, ktorý potvrdil prítomnosť návykovej látky. Policajná hliadka ho na základe výsledku testu vyzvala na lekárske vyšetrenie, s ktorým súhlasil," informovala Šefčíková. Znalecký posudok určí, do akej miery bol tento vodič ovplyvnený drogami a podľa toho polícia rozhodne, či ho obviní za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy