Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Riskantná jazda a útek pred políciou. Vodič so zákazom šoférovania skončil vo väzení
Zdielať na

Riskantná jazda a útek pred políciou. Vodič so zákazom šoférovania skončil vo väzení

PARDUBICE / Unikal hliadke rýchlosťou 160 km za hodinu. Mal k tomu pádny dôvod. Zákaz šoférovania a ukrývanie sa pred väzením. Policajti boli pri zákroku nekompromisní.

​Policajná hliadka sa pokúsila vodiča zastaviť pri bežnej cestnej kontrole. "Vodič na to reagoval tak, že šliapol na plyn, začal predbiehať cez plnú čiaru a následne zabočil do jednosmerky," povedala hovorkyňa polície Dita Holečková. Na deväťdesiatke išiel viac ako 160 aj v protismere, nedával prednosť v jazde, nebezpečnou jazdou ohrozoval ďalších vodičov a preto nasledoval manéver policajtov známy z akčných filmov.

Prenasledovanie trvalo takmer dvadsať kilometrov a potom sa podarilo policajtom na jednej z križovatiek použiť takzvaný PIT manéver a tým utekajúce vozidlo zastavili. Muž odmietol test na drogy. Ak je droga vo vrecúšku s práškom, ktorý u vodiča policajti našli, určí ďalšia analýza. Lustráciou bolo zistené, že muž má zákaz šoférovania a navyše sa skrýval pred nástupom do väzenia.

Tam tiež ihneď putoval s tým, že tento incident mu môže nejaký ten rok navyše väzenie predĺžiť. "Vo veci začali policajti úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania trestného činu marenia úradného rozhodnutia a vykázania a mužovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," dodala Holečková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy