Skoro jasno
18°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Tragédia pod Tatrami: Motorkár zahynul po zrážke
Zdielať na

Tragédia pod Tatrami: Motorkár zahynul po zrážke

ŽDIAR / 33-ročný motorkár z Maďarska sa, žiaľ, z výletu domov už nikdy nevráti. Dnes ráno zahynul na ceste medzi Ždiarom a Tatranskou Kotlinou. Zrazil sa s oproti idúcim autom. Zranenia boli fatálne. Hlavný ťah na Poľsko policajti uzavreli na niekoľko hodín.

​Bolo krátko po deviatej. Od Ždiaru prichádzala skupina motorkárov. Podľa prvých informácií jeden z nich, 33-ročný Maďar, nezvládol pravotočivej zákrutu, prešiel do protismeru a narazil do osobného auta. Snažili sa mu pomôcť dve posádky záchranárov. "Záchranári, žiaľ, už nedokázali pomôcť 33-ročnému mužovi, ktorý utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

Na miesto prišli hasiči i policajti a okamžite zastavili premávku. "Dve zranené osoby boli v opatere RZP," osvetlil veliteľ zásahu HaZZ Filip Gallik.
Sedeli v osobnom aute, neutrpeli vážne zranenia. Obe ostali na mieste. "Transport do nemocnice odmietla 47-ročná žena s poranením ruky," priblížila Klimešová. "Vozidlo aj motocykel sme zaistili proti pohybu a požiaru a vytýčené prevádzkové kvapaliny sme zaistili sorbentom," informoval Gallik.

Úsek medzi Tatranskou Kotlinou a Žiarom je mimoriadne frekventovaný najmä cez voľné dni

Ide o hlavný ťah na Poľsko. Vodiči tak uviazli v dlhých kolónach vo všetkých smeroch. Niektorí sa otočili, iní čakali a tých, ktorí prichádzali policajti už na križovatkách pred obcami zastavovali a odporúčali obchádzky.

"Obchádzková trasa viedla cez obec Osturňa a mesto Spišská Stará Ves," upresnil hovorca KR PZ Štefan Pecuch. Po vyše dvoch hodinách pustili policajti autá po lesnej ceste, aj to veľmi pomaly. Dokumentovanie tejto tragédie si vyžiadalo viac času. Namiesto prišiel aj znalec z odboru dopravy.

Či 33-ročný motorkár pred jazdou pil, bude známe až po pitve. "Výsledok dychovej skúšky u 47-ročnej vodičky bol negatívny," upresnil Pecuch. Čo sa v osudnú chvíľu stalo a prečo došlo k zrážke motocyklistu a osobného auta, budú ďalej zisťovať popradskí dopravní policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy