Skoro jasno
20°
Bratislava
Bystrík
11.9.2024
Poľský vodič zahynul pri nehode. S dodávkou prerazil zvodidlá
Zdielať na

Poľský vodič zahynul pri nehode. S dodávkou prerazil zvodidlá

KOLÁROVO / Pravdepodobne nepozornosť a únava sa podpísali pod smrteľnú dopravnú nehodu pri Kolárove. Dnes predpoludním vodič dodávky z Poľska prišiel o život po tom, ako sa jeho auto zakliesnilo pod mostík.

​​47-ročný vodič dodávky medzi Kolárovom a Kameničnou vyletel z cesty, prerazil zvodidlá a skončil v zavlažovacom kanáli.

Poliak za jej volantom mal namierené do Budapešti. Kedy vyrazil z domácich Katovíc nevedno. Za Kolárovom, po prejdení ľavotočivej zákruty, sa dodávka nekontrolovateľne vyrútila z cesty. Prevalila sa na bok do priekopy a zakliesnila sa pod mostík, ktorý vedie k bývalému majeru. Okoloidúci vodiči okamžite volali hasičov aj záchranárov.

"Do jednej tretiny bolo zasunuté pod tým mostíkom, sme ju museli najprv vytiahnuť spod mosta, potom vyprošťovacím náradím sme museli vyslobodiť osobu z auta, následne sme ju odovzdali do opatery záchranárov," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Rudolf Gál. "Operátor tiesňovej linky 155 vyslal k dopravnej nehode ambulanciu typu randezvous a ambulanciu RZP. 47-ročný muž žiaľ utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," priblížila hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

Premávka bola v danom úseku v čase zásahu riadená policajtmi

To či nebohý vodič na suchej ceste, v čase nehody nepršalo, zaspal za volantom, čelil zdravotnej komplikácii, alebo bol len nepozorný, zisťujú policajti.

"Prípadné požitie alkoholických nápojov u vodiča bude zisťované pri pitve. Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina tejto tragickej nehody sú predmetom vyšetrovania," informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Jana Šinková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy