Polojasno
11°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Hrôza v pohraničnej obci: Muž sa vyhrážal zabitím celej rodiny
Zdielať na

Hrôza v pohraničnej obci: Muž sa vyhrážal zabitím celej rodiny

UBĽA / Zabijem ťa a tvojmu psovi odrežem hlavu. Hoci poškodený muž v strachu odišiel, útočníka to nezastavilo. Trúfol si aj na jeho družku. Vyhrážal sa, že jej palicou vypichne oči a že všetkých doma pozabíja. Konflikt sa odohral v obci v slovensko-ukrajinskom pohraničí.

Muž bol na prechádzke so psom

​K incidentu došlo vo večerných hodinách. Stalo sa to v situácii, keď bol poškodený muž na prechádzke so psom. Prípad sa odohral v obci Ubľa. Podľa obvinenia sa mu vyhrážal slovami, že ho zabije a jeho psovi odreže hlavu. Poškodený v strachu odišiel domov a o incidente povedal družke. "Obvinený muž sa mal vo večerných hodinách v uvedenej obci vyhrážať zabitím dvom osobám," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ani smerom k žene sa agresor neupokojil. Vyhrážky si napokon vypočula aj družka poškodeného muža. Tá agresora chcela konfrontovať a situácia zašla ešte ďalej. Vyhrážal sa, že jej oči vypichne palicou, zabije ju a večer príde k nim domov a pozabíja všetkých. "Polícia v Snine muža obvinila z trestného činu nebezpečného vyhrážania," pokračovala Ligdayová.

K zraneniu osôb pri incidente našťastie nedošlo

Žene neostávalo iné, iba privolať hliadku. Agresorovi policajti obmedzili osobnú slobodu a skončil za mrežami cely policajného zaistenia. Jeho správanie vzbudilo u poškodených dôvodnú obavu o život a zdravie. "Vec bola ukončená predložením návrhu na podanie obžaloby na Okresnú prokuratúru v Humennom v tzv. super rýchlom konaní," dodala Ligdayová.

Po nociach za mrežami cely sa zo skutku zodpovedal na súde. Vypočul si odsudzujúci verdikt. "Za čo mu súd uložiť trest odňatia slobody v trvaní štyri mesiacov s podmienečným odkladom výkonu uloženého trestu a určenou skúšobnou dobou v trvaní šestnásť mesiacov," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy