Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Konflikt v podniku sa skončil smrťou. Pobodali 24-ročného muža
Zdielať na

Konflikt v podniku sa skončil smrťou. Pobodali 24-ročného muža

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V centre mesta sa stala tragédia. 24-ročný Michal utrpel viacnásobné bodné zranenia, ktorým žiaľ, počas prevozu do nemocnice podľahol. Po predchádzajúcom konflikte, na neho s nožom v ruke, zaútočil len 17-ročný mladík z Portugalska. Vyšetrovateľ už v prípade začal trestné stíhanie pre zločin vraždy.

Päť bodných rán

"Hlavný vchod bol zapáskovaný a uzavretý. Videl som tu len policajné autá a mladíka, ktorého policajt upokojoval a vypočúval. Počul som len, že niekoho bodol nožom," opísal svedok tragédie. Michal práve včera oslavoval svoje 24. narodeniny. Posedenie s priateľmi v centre mesta sa krátko po jednej hodine v noci zmenilo na tragédiu. "Po vzájomnom konflikte 17-ročný mladík z Portugalska pobodal poškodeného, ktorému zasadil najmenej päť bodných rán nožom," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Zuzana Šefčíková.

Potýčka pre dievča

"Posádka na mieste ošetrila 24-ročného pacienta, u ktorého došlo k zástave srdca. Záchranári vykonávali rozšírenú resuscitáciu," povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová. 24-ročný Michal žiaľ počas prevozu do nemocnice vážnym zraneniam podľahol. Mladého cudzinca policajti bezprostredne po skutku zadržali. Podľa našich zistení predchádzala útoku potýčka pre dievča. V súvislosti s nočnými udalosťami už policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin vraždy.

Mladíka obvinili

"Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline po dôkladnom zadokumentovaní miesta činu, vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení dôkazov vzniesol 17-ročnému mladému mužovi z Portugalska obvinenie za obzvlášť závažný zločin vraždy. Zároveň spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie," informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Dodala, že na prípade naďalej intenzívne pracujú. Z tohto dôvodu nateraz nie je možné poskytnúť ďalšie informácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy