Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Hrozivá zrážka dvoch áut a trolejbusu. Zranili sa štyria ľudia
Zdielať na

Hrozivá zrážka dvoch áut a trolejbusu. Zranili sa štyria ľudia

NIŽNÁ ŠEBASTOVÁ / V prešovskej časti Nižná Šebastová sa večer zrazili dve autá a trolejbus. Záchranári ošetrili štyroch ľudí, z toho dve deti.

Ľahké zranenia

​K nehode došlo na štvorprúdovke vedúcej von z mesta. Po zrážke dvoch osobných áut, jedno odhodilo do trolejbusu mestskej hromadnej dopravy. V autobuse sa v tom čase viezol jeden cestujúci. Ten z miesta nehody odišiel po vlastných. V jednom z osobných áut sa zranila jedna dospelá osoba, v tom druhom okrem dospelej osoby aj dve deti. Jedno má 4, druhé 13 rokov. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa tam nachádzajú štyri osoby, ktoré boli následne dané do ošetrenia rýchlej zdravotnej pomoci," povedal veliteľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Prešov Marián Bartko.

Silný náraz

Všetci štyria zranení našťastie utrpeli len ľahké zranenia. "Dychové skúšky u vodičov vozidiel boli negatívne," povedal vedúci odboru komunikácie Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Štefan Pecuch. "Jednotka vykonala protipožiarne opatrenia a zabezpečila vozidlá proti pohybu" dodal Bartko. Vodič trolejbusu stál na vedľajšej ceste a dával prednosť autám na hlavnej ceste. Náraz bol taký silný, že aj auto, ktoré po zrážke trafilo trolejbus, doň vrazilo takou silou, že ho posunulo dozadu. "Okolnosti a príčiny vzniku nehody, ako aj miera zavinenia, sú predmetom objasňovania," dodal Pecuch

Súvisiace články

Najčítanejšie správy