Zatiahnuté
13°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Policajti zadržali muža sa, ktorý sa vyhrážal krvavým útokom v centre mesta
Zdielať na

Policajti zadržali muža sa, ktorý sa vyhrážal krvavým útokom v centre mesta

BRATISLAVA / Mám zbraň, pôjdem do mesta a začnem strieľať! Spôsobím krvavé divadlo! Takéto výhražné oznámenie mali prijať policajti od veľvyslanectva Slovenskej republiky v Rakúsku. Policajti na základe obsahu ihneď vyrazili do najužšieho centra mesta.

Výhražný e-mail

Podľa informácií TV JOJ mal zastupiteľský úrad Slovenskej republiky vo Viedni prijať e-mail, v ktorom malo byť podrobne popísané, čo chce muž urobiť. Bol tam dokonca čas, ako aj miesto konania, uviedol svoje meno a aj adresu, kde má bývať a ukončený bol moslimským pozdravom: "Dobrý deň, volám sa Zelemkhan A... a nosím strelnú zbraň. V súčasnosti bývam v byte. Adresa bytu je... O šesť hodín začnem strieľať na všetko a na všetkých. Pôjdem do centra mesta a spôsobím krvavé divadlo. Toto bude posledná správa, ktorú kedy pošlem. Bude veľmi krvavá. Allahu akbar."

Množstvo ľudí

Podľa uvedených informácií a času poslania, k streľbe malo prísť pred polnocou. Desiatky štátnych a mestských policajtov, kriminalistov smerovali na uvedené adresy. Jedna mala byť adresa pobytu a druhá Riegleho ulica v blízkosti hotela. Práve v tejto časti mesta sú nočné podniky, či reštaurácie, kde sa nachádza množstvo zabávajúcich sa ľudí. Policajti preto začali ihneď konať. Pred polnocou mali v blízkosti nočného klubu a Riegleho ulice spozorovať podozrivého muža. Na pleciach mal mať batoh.

Podozrivý muž

Policajti vo večerných hodinách zadržali priamo v centre mesta podozrivého muža, ktorý sa mal podľa informácií TV JOJ vyhrážať použitím zbrane. Muža prehľadali, ako aj celú batožinu, ktorú mal pri sebe. Podľa našich informácií zbraň pri ňom nenašli. "Muž bol následne eskortovaný na príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I, kde po vykonaní potrebných úkonov, ako aj zistených ďalších potrebných informácií, bol prepustený na slobodu," povedal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava Michal Szeiff. Viac informácií k prípadu polícia neposkytuje. Na prípade stále pracuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy