Jasno
22°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Dráma na Hornom Zemplíne: Muž sa vyhrážal zabitím celej rodiny
Zdielať na

Dráma na Hornom Zemplíne: Muž sa vyhrážal zabitím celej rodiny

HORNÝ ZEMPLÍN / Ak zavoláte políciu, všetkých vás pozabíjam – tieto slová vykrikoval agresívny muž v nedeľu 18. 9. pred rodinným domom v obci na Hornom Zemplíne. Búchal na dvere a zabitím sa im vyhrážal aj cez SMS správy. Rodina zavolala políciu.

Agresia a vulgarizmy

​Incident sa začal už pred rodinným domom, kde 30-ročný muž búchal na vchodové dvere. Všetko odohralo vo večerných hodinách. Zašlo to tak ďaleko, že zasiahnuť musela policajná hliadka. "Bol veľmi agresívny a vulgárny, pričom sa obyvateľom domu vyhrážal, že pokiaľ privolajú políciu, tak ich všetkých pozabíja," povedal vedúci odboru komunikácie Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Štefan Pecuch.

Trestný čin vyhrážania

Policajti zistili, že vyhrážky ohľadom fyzickej ujmy i zabitia adresoval žene, ktorá v dome býva aj prostredníctvom SMS. "Polícia po príchode na miesto incidentu 30-ročného muža zadržala, obmedzila na osobnej slobode a následne bol muž umiestnený do cely policajného zaistenia," povedal Pecuch. Polícia už 30-ročného muža obvinila z trestného činu nebezpečné vyhrážanie. Podľa zistení TV JOJ malo ísť o partnerské nezhody a agresívny muž smeroval vyhrážky svojej manželke. Podľa odborníčky býva takéto konanie vo väčšine prípadov už len vyústením zrejme dlhodobých problémov.

Dlhodobé frustrácie

"Ak sa takýto skutok stane, tak je to väčšinou tá povestná posledná kvapka v pohári, ktorej predchádzali dlhodobé frustrácie z rôznych dôvodov," vysvetlila psychiatrička MUDr. Danica Caisová. Spúšťačom agresívnych prejavov môže byť aj alkohol. "Človek potom, keď vytriezvie tak povie – veď ja som vlastne ani nerozmýšľal, čo robím," dodala Caisová. Podrobnejšie informácie zatiaľ polícia vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu poskytnúť nemôže.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy