Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Streľba v Čunove: Muž strieľal na svoju expartnerku, zbraň potom namieril na seba
Zdielať na

Streľba v Čunove: Muž strieľal na svoju expartnerku, zbraň potom namieril na seba

ČUNOVO / V bratislavskej mestskej časti Čunovo došlo v nedeľu (18.8.) večer k streľbe. Pred miestnym úradom zaznelo niekoľko výstrelov, po ktorých zostal ležať na zemi mŕtvy muž. Žena skončila so zraneniami.

Svedkyňa počula niekoľko výstrelov

Desiatky policajtov, ležiace nehybné telo na zemi a viacero ľudí v okolí. Takto to vyzeralo v nedeľu večer v bratislavskom Čunove. Miestnych zalarmoval niekoľko výstrelov, ktoré niektorí prirovnali k petardám. Susedka počula asi 4-5 výstrelov. Svedkovia mali najskôr vidieť ženu, ktorá začala utekať pred mužom. Podľa našich informácií sa malo jednať o bývalých partnerov. Zaznieť mala aj prosba o pomoc. "Pomóc, pomóc a bolo ticho," objasnila susedka.

Muž mal po svojej ex partnerke vystreliť niekoľko rán. Následne však svoju zbraň obrátil proti sebe. Na podobný incident si v Čunove nepamätajú. 58-ročný muž mal strieľať z krátkej strelnej zbrane a streliť sa do hlavy. Jeho o pätnásť rokov mladšiu expartnerku mali zasiahnuť dve guľky. Mala pritom obrovské šťastie, že strely nezasiahli žiadny životne dôležitý orgán.

Žena zostáva v starostlivosti lekárov

"Bola do Univerzitnej nemocnice Bratislava prevezená postrelená žena vo vážnom stave, ale pri vedomí. Táto žena mala strelné poranenia v oblasti ramena. Pacientka sa podrobila operačnému zákroku a aktuálne je stabilizovaná a pri vedomí, zostáva však naďalej v starostlivosti našich zdravotníkov," ozrejmila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. Zostáva však naďalej starostlivosti našich zdravotníkov.

Postrelená Michaela hovorí, že jej ex ju prenasledoval dlhodobo

Na ďalší deň prehovorila aj obeť. Tvrdí, že je ex ju prenasledoval dlhodobo. Zlákať ju mal pomocou falošného telefonátu. Michaela si myslela, že jej volá kamarát, aby si prevzala sviečky z úložného priestoru, kt je pred miestnym úradom. Tam ju čakal jej ex. Detaily opísala portálu Topky.sk. Odkiaľ mal muž zbraň a či ju mal v legálnej držbe sme sa pýtali polície. Odpoveď sme nateraz nedostali. 

"Zaparkovala som auto a bol tam bývalý. Začal sa ma pýtať, pre ktorého som sa rozhodla. Či chcem jeho alebo svojho nového súčasného partnera. Ja som povedala, že ja sa nerozhodujem, my sme dávno rozídení a že nech to konečne pochopí," vyjadrila sa Michaela. Podľa hovorcu bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia a obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Polícia aj naďalej v tejto súvislosti vykonáva potrebné úkony. "Bližšie informácie nie je možné v súčasnosti poskytnúť," povedal hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy