Jasno
20°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Napadol ho vo vlastnom dome: Ona bude moja žena, hovoril páchateľ, pričom sa mužovi vyhrážal smrťou
Zdielať na

Napadol ho vo vlastnom dome: Ona bude moja žena, hovoril páchateľ, pričom sa mužovi vyhrážal smrťou

PAKOSTOV / Nechaj ju, nepíš jej, nevolaj, ona bude moja žena. Tieto slová prišiel domácemu pánovi do Pakostova povedať jeho sok. Ešte predtým mu uštedril zopár rán. Zbitý muž okamžite zavolal políciu.

​Do dvora jedného z domov prišiel páchateľ o pol deviatej večer. Majiteľ dvere otvoril, no to nemohol tušiť, čo bude nasledovať. "49-ročný muž zazvonil na dvere rodinného domu v obci Pakostov, kde po otvorení majiteľa domu fyzicky napadol a vyhrážal sa mu zabitím," objasnil hovorca KR PZ Prešov Štefan Pecuch. 

Páchateľ sa mužovi vyhrážal smrťou

Podľa obvinenia domáceho pána vtlačil do predsiene a trikrát ho udrel päsťou do hlavy, pričom mu počas útoku povedal slová – nechaj ju, nepíš jej, nevolaj jej, to bude moja žena, lebo ťa zabijem. "Podozrivá osoba bola hliadkou Policajného zboru vypátraná. Obvinený muž bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený v cele policajného zaistenia," dodal hovorca. 

Policajti muža obvinili z trestného činu porušovania domovej slobodu v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania. Poškodenému spôsobil otvorenú ranu ľavého ucha a brady s dobou liečenia do sedem dní. Čin však spáchal závažnejším spôsobom konania, a to násilím, keď sa inému vyhrážal smrťou. "Páchateľ svojím konaním vzbudil u poškodeného dôvodnú obavu o život," priblížil Pecuch. 

Obvinený spoznal svoj trest

Za mrežami cely policajného zaistenia strávil niekoľko nocí. V superrýchlom konaní sa zo skutku zodpovedal na súde. Trestným rozkazom ho sudca uznal za vinného. Pre muža pôvodom z Rožňavy bude niekoľko minútový výstup znamenať desiatky hodín práce. "Sudca pre prípravné konanie uznal obvineného za vinného a uložil mu trest povinnej práce vo výmere 250 hodín," vyjadrila sa hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Anna Kolářová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy