Zatiahnuté
12°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Motorkársky zjazd poznačila tragédia: Okolnosti smrti 44-ročného Adriána vyšetruje polícia
Zdielať na

Motorkársky zjazd poznačila tragédia: Okolnosti smrti 44-ročného Adriána vyšetruje polícia

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA / Motorkársky zraz, ktorý sa konal uplynulý víkend na Zemplínskej šírave, poznačila tragédia. O život prišiel 44-ročný Adrián. V zúboženom stave ho v stane objavili jeho kamaráti. Okolnosti mužovej smrti vyšetrujú policajti.

​44-ročný muž bol s partiou kamarátov stanovať na Zemplínskej šírave. Domov sa, žiaľ, už nevrátil. "Policajti na tiesňovej linke 158 prijali oznámenie, že v sobotu hospitalizovali v michalovskej nemocnici muža, ktorého pravdepodobne zasiahol elektrický prúd počas búrky na Zemplínskej šírave," ozrejmila hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová.

Muž podľahol vážnym zraneniam v nemocnici

"Začalo pršať totiž objavili ho, no volali záchranku," uviedol rekreant. "Na miesto sme vyslali ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci. Záchranári 44-ročného muža resuscitovať a následne ho na umelej pľúcnej ventilácii transportovali do nemocnice v Michalovciach," priblížila hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová. Aj napriek veľkej snahe lekárov sa ho, žiaľ, zachrániť nepodarilo. Vážnym zraneniam v nemocnici podľahol.

"Popíjal mysleli sme si, že mu zle prišlo, ale až potom jak som sa tak pýtal, ževraj mal nejaké popáleniny na bruchu a povedal lekár či lekárka, že blesk alebo že elektrický prúd," povedal rekreant. "Obhliadajúci lekár ako pravdepodobnú príčinu smrti uviedol kontakt a účinky elektrického prúdu a na zistenie presnej príčiny smrti odporučil vykonať pitvu," objasnila hovorkyňa Ivanová.

Elektrické zariadenie v kempe je podľa starostu v bezchybnom stave

Rekreačnú pláž, kde k nešťastiu došlo, spravuje obec Vinné. Podľa starostu je však elektrické zariadenie v kempe v bezchybnom stave. "Rozvody v kempe sú úplne nové. Začiatok prác bol v roku 2023, dokončené boli teraz v 2024. Moji brigádnici mi tvrdia, že tento pán, ktorého mi je skutočne veľmi ľúto napojený na našu elektrickú sieť nebol," vysvetlil starosta obce Vinné Marián Makeľ. 

"Na miesto bol prizvaný pracovník kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru z odboru kriminalistického a požiarna elektrotechnika, ktorý však vykonaným meraním nezistil chyby v rozvodovej skrini, ktorá sa nachádzala na mieste udalosti," objasnila policajná hovorkyňa. To, za akých okolností k tragédii došlo, policajti zisťujú. V prípade už vedú trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy