Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Osemdesiat rodín v bytovke vedie boj s plošticami: Nič nepomáha, objavili ale závažnejší problém
Zdielať na

Osemdesiat rodín v bytovke vedie boj s plošticami: Nič nepomáha, objavili ale závažnejší problém

HUMENNÉ / Vyše 80 rodín v bytovke v Humennom bojuje od začiatku leta s plošticami. Samospráva zaplatila už trikrát nemalé peniaze za dezinsekciu, ale nepomohlo to. Zamorenie navyše odhalilo oveľa závažnejší problém. V jednom z bytov, kde žije matka s neplnoletým synom, bude musieť zasiahnuť sociálka.

"Za prvé dve dezinsekcie, ktoré sa týkali nahlásených bytov, zaplatila samospráva objednanej firme 847 eur. Za tretiu dezinsekciu na celom poschodí + spoločné priestory 1 002 eur," informoval hovorca mesta Humenné. Obyvatelia bytovky tvrdia, že hmyz sa zavliekol do bytovky z dvoch bytov. V jednom z nich žije matka s neplnoletým synom. Podľa domovníka však ide o podmienky, ktoré pre dieťa nie sú vhodné.

Ľudia už pre problémové byty podpísali petíciu

Žiadajú úrady, aby začali konať. Dezinsekcia bude podľa nich zbytočná, ak sa nevyrieši hygiena v problémových bytoch, kde je podľa nich špina a neporiadok. Podľa aktuálnych informácií tam vykoná sociálka kontroly. Do pomoci matke a dieťaťu sú aktuálne, okrem úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, zapojené aj centrum pre deti a rodiny a mestský úrad. "V prípade potreby budú prijaté ďalšie opatrenia v záujme maloletého dieťaťa," ozrejmila hovorkyňa ÚPSVAR SR Iveta Dorčáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy