Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Spadol na naštartovanú motorovú pílu: Pilčíkovi museli prísť na pomoc leteckí záchranári
Zdielať na

Spadol na naštartovanú motorovú pílu: Pilčíkovi museli prísť na pomoc leteckí záchranári

TURCOVCE / Nešťastné zakopnutie sa mu takmer stalo osudným. 46-ročný pilčík v lesoch pri Humennom spadol na naštartovanú motorovú pílu. Nechýbalo veľa a prišiel by o ruku. Zraneného robotníka z lesa zviezli hasiči na štvorkolke, ale nakoniec na miesto smeroval vrtuľník.

Muž údajne nešťastne zakopol

Stalo sa to krátko po ôsmej ráno, v lesoch nad obcou Turcovce. Zranenému pilčíkovi sa ponáhľali na pomoc hasiči aj leteckí záchranári. "Príslušníci boli privolaní k technickému zásahu, pomoc pri znášaní pacienta," vyjadril sa veliteľ HaZZ Humenné Eduard Becz Attila. Podľa záchranárov muž nešťastne zakopol a spadol na naštartovanú motorovú pílu. Pri páde si poranil ruku v oblasti predlaktia.

"Operátor tiesňovej linky 155 vyslal záchranársky vrtuľník k 46-ročnému mužovi, ktorý utrpel otvorené poranenie hornej končatiny," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS SR. "Pacient mal porezanú ruku od motorovej píly, pomohli sme ho transportovať a naložiť," dodal veliteľ HaZZ. Vrtuľník podľa hovorkyne leteckých záchranárov pristál na ihrisku. "Pacienta prevzala posádka leteckých záchranárov do svojej starostlivosti," dodala hovorkyňa Zuzana Hopjaková. 

Pilčíka transportovali do nemocnice

Podľa leteckých záchranárov mal rozsiahle tržno-rezné poranenie a bol v šoku. Pilčíka záchranársky vrtuľník transportoval v stabilizovanom stave do humenskej nemocnice. Tento pracovný úraz však mohol dopadnúť oveľa horšie a len málo stačilo na to, aby mal fatálne následky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy