Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Hrozivá zrážka kamióna a autobusu: Na mieste zostalo sedem zranených osôb
Zdielať na

Hrozivá zrážka kamióna a autobusu: Na mieste zostalo sedem zranených osôb

TURŇA NAD BODVOU / Pred obcou Turňa nad Bodvou v okrese Košice-okolie došlo v utorok 19. 8. popoludní k nehode autobusu a kamióna. Na mieste je sedem zranených osôb. Potvrdila to hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Podľa informácií TV JOJ vodič nákladného vozidla zaspal a zozadu narazil do autobusu, v ktorom sa viezlo viacero cestujúcich. Autobus vytlačil na pole. Cestujúci mali mierne zranenia, horšie obišiel vodič autobusu, ktorého do nemocnice prevážal vrtuľník. Vodič kamiónu pravdepodobne utrpel menší úraz hlavy.

"Operátori tiesňovej linky 155 vyslali na miesto dopravnej nehody autobusu a kamióna pred obcou Turňa nad Bodvou v Košickom kraji 6 pozemných ambulancií a jeden vrtuľník," informuje Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby na sociálnej sieti. Všetky osoby sú pri vedomí.

Cesta bola uzavretá

Polícia cestu uzavrela v oboch smeroch. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. V autobuse sa nachádzalo sedem osôb a vodič," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint. Doplnil, že na mieste bolo deväť príslušníkov HaZZ s troma kusmi techniky, ako aj dobrovoľní hasiči z Turne nad Bodvou.

Dvaja ľudia skončili v nemocnici

Dvoch pacientov so závažnými a stredne závažnými poraneniami previezli do košickej nemocnice, informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice Monika Krišková.

"Jeden pacient je hospitalizovaný na JIS Kliniky úrazovej chirurgie. Obaja sú však v stabilizovanom stave, naďalej prebieha diagnostika pacientov," informovala hovorkyňa košickej nemocnice. Dodala, že na ošetrenie priviezli aj matku s dvoma deťmi. Sú však v stabilizovanom stave a pri vedomí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy