Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
V Bratislave nadránom zhoreli dve zaparkované autá
Zdielať na

V Bratislave nadránom zhoreli dve zaparkované autá

BRATISLAVA / V Bratislave opäť vyčíňal podpaľač. V blízkosti domova pre seniorov podpálil osobné auto, od ktorého sa chytilo aj druhé vozidlo. Škoda na autách aj na poškodenej budove sa ráta v desiatkach tisíc eur.

Obyvateľov Sklenárovej ulice v bratislavskom Ružinove okolo 4.00 h nadránom zobudili výbuchy. Keď sa pozreli z okna, horeli už dve autá. "Ja som o štvrtej ráno počula také dve silné rany a hovorím si, že čo to bolo. A išla som venčiť psíka a už som videla, už asi tri alebo štyri hasičské autá, policajtov a strašne vysoké plamene," povedala obyvateľka ulice.

Podľa informácii TV JOJ podpaľač mal dať pod zadnú časť bieleho osobného auta zápalnú látku. Toto miesto potvrdil aj špeciálne vycvičený policajný pes. Od bieleho auta začalo horieť vedľa zaparkované staršie auto. "Pri udalosti zasahovalo 11 príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy s 3 kusmi hasičskej techniky," uviedol hovorca HaZZ Štefan Koči.

Obe autá sú súce už len do šrotu

Biele auto mala mladá šoférka k užívaniu ako firemné. Bolo na lízing. Mimo kameru nám povedala, že netuší prečo sa niekto zameral toto auto. Podľa obyvateľov ulice, druhé - staré auto, stálo na mieste bez pohnutia už niekoľko rokov. Na oknách malo niekoľko nálepiek o pokute. Plamene poškodili aj okná na domove pre seniorov.

"V dôsledku požiaru vznikla majiteľom vozidiel priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 41 000 eur," pokračoval Koči. "Zisťovateľ príčin požiaru nevylúčil cudzie zavinenie. Presnými príčinami a okolnosťami vzniku požiaru sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II," informovala hovorkyňa KR PZ Jana Šimunková.

Pri požiari sa našťastie nikto nezranil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy