Jasno
22°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Opitý rekordér: Po nehode nafúkal šesť promile
Zdielať na

Opitý rekordér: Po nehode nafúkal šesť promile

ČIRČ / Policajné štatistiky v Prešovskom kraji majú nového rekordéra. 35-ročný muž nielenže šoféroval pod vplyvom alkoholu, ale ešte aj nabúral. Výsledok dychovej skúšky sa zapísal na prvé miesto v tomto roku v kraji. Vodič nafúkal bezmála šesť promile.

Rekordér, ktorý sa postaral o zápis na prvú priečku policajných štatistík v kraji za tento rok. Nielenže si sadol za volant s rekordnou hodnotou promile, ale ešte aj nabúral priamo v dedine. "Vodič pri obchádzaní odstaveného auta prešiel do protismeru, následne do odvodňovacieho kanála a narazil do oplotenia rodinného domu," informoval hovorca KR PZ Štefan Pecuh.

Škody, ktoré napáchal odhadli predbežne na 3500,- eur. Po výsledku dychovej skúšky boli prekvapení aj policajti. Hodnota, ktorú po prepočte ukázala policajný dreger dosiahla hodnotu takmer šesť promile. "Výsledok dychovej skúšky presiahol hodnotu 5,8 promile," pokračoval Pecuh.

Vodiča obvinili a posadili do policajnej cely

Po niekoľkých nociach sa dostavil pred súd s dlahou na nohe. Či ju mal aj pri jazde, nevedno. Zo súdu odkráčal s právoplatným zápisom v registri trestov.

"Obvinený bol sudkyňou uznaný za vinného z prečinu Ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, za čo mu sú súd uložil trest odňatia slobody, v trvaní šiestich mesiacov, s podmienečným odkladom výkonu uloženého trestu v určenej skúšobnej dobe 24-mesiacov," uviedla hovorkyňa krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

Zároveň mu súd zakázal šoférovať. K šiestim promile dostal ešte jeden rok navyše. Za volant si po rozhodnutí súdu nesadne rovných sedem rokov. "Trestný rozkaz Okresného súdu Stará Ľubovňa je právoplatný," uzavrela Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy