Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Mladík z Portugalska, ktorý brutálne dobodal muža, sa postavil pred súd
Zdielať na

Mladík z Portugalska, ktorý brutálne dobodal muža, sa postavil pred súd

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Sedemnásťročný mladík z Portugalska, ktorého vinia z vraždy, sa postavil pred sudkyňu okresného súdu v Žiline. V nedeľu 18. augusta nadránom sa mal v bare v centre Liptovského Mikuláša pohádať s dospelým mužom a potom ho na smrť dobodať nožom.

Po čine bol zadržaný

​"Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru vzniesol 17-ročnému mladému mužovi obvinenie za obzvlášť závažný zločin vraždy a spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Zuzana Šefčíková. Portugalčana zadržali krátko po čine. Z policajnej cely ho predviedli pred sudkyňu Okresného súdu v Žiline, ktorá rozhodovala o tom, či bude stíhaný na slobode alebo vo väzbe.

Hádka pre dievča

Tragédia sa odohrala cez víkend v podniku v centre Liptovského Mikuláša. Sedemnásťročný mladík bol na Liptove na prázdninách. V bare sa mal v nedeľu 18. augusta nadránom pohádať pre dievča so o sedem rokov starším Michalom, ktorý tam s priateľmi oslavoval narodeniny. "Hlavný vchod bol zapáskovaný a uzavretý. Len som videl policajné autá a policajtov, ako upokojovali mladíka. Len som začul, že niekoho bodol nožom," opísal svedok.

Päť bodných rán

"Obvinený mal po vzájomnom konflikte zasadiť 24-ročnému mladíkovi päť bodných rán nožom. Útokom mal spôsobiť mladému mužovi zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol," dodala Šefčíková. "Ja to vnímam ako obrovské nedorozumenie, ktoré vyústilo v tragédiu. Mám za to, že neexistujú dôkazy, ktoré by preukazovali, že môj klient konal v úmysle usmrtiť poškodeného. Aj napriek tomu, že bol použitý nôž. Jeho útok určite nebol smerovaný s úmyslom, aby ho zabil," povedala obhajkyňa obvineného Denisa Mrázovská.

Sudkyňa rozhodla

Na rozhodovanie o väzbe prišiel aj prekladateľ, ktorý obvinenému preložil všetko, čo v pojednávacej miestnosti zaznelo. Po troch hodinách sudkyňa rozhodla. "Klient bol vzatý do väzby na základe návrhu prokuratúry, a to z dôvodov takzvanej preventívnej a útekovej väzby, keďže prokuratúra zastáva názor, že by mohol ujsť a skrývať sa, keďže ide o občana Portugalska," dodala Mrázovská. Za vraždu mu hrozí 20-ročný trest, keďže ide o mladistvého obvineného. V prípade odsúdenia sa trest znižuje na polovicu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy