Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
FOTOGALÉRIA: Trnavský kraj zasiahla ničivá smršť
Zdielať na

FOTOGALÉRIA: Trnavský kraj zasiahla ničivá smršť

HLOHOVEC / Počasie v utorok (21.8.) vyčíňalo vo viacerých regiónoch Slovenska. Ochromená bola nielen doprava, ale ostali aj vytopené domy či zničené autá. V Maduniciach prišlo niekoľko rodín o strechu nad hlavou.

Popadané stromy, dotrhané elektrické vedenia či spadnuté strechy. Hasiči museli zasahovať viac ako 38-krát. Silný vietor, ako aj výdatný dážď sa podpísali aj v Hlohoveckom okrese. Zasahovať tu museli profesionálni, ako aj dobrovoľní hasiči.

Šmykľavá vozovka sa pravdepodobne podpísala aj pod nehodu, na ceste číslo 514 medzi Jablonovou a Hlohovcom. Auto plné ľudí skončilo v priekope. "Policajti po príchode podrobili 18-ročného vodiča dychovej skúške, s negatívnym výsledkom. V aute Ford sa mali viezť ďalší traja mladí ľudia. Ani jeden člen posádky sa našťastie nezranil," uviedla hovorkyňa KR PZ Zlatica Antalová. Našťastie sa nikomu nič nestalo.

Hasiči ale museli zasahovať aj o niekoľko kilometrov ďalej, a to v obci Červeník, kde odfúklo strechu

Na druhí deň už miestni chlapi začali s opravami. Strhlo prístrešok, ktorý patril pohostinstvu. V čase najväčšej búrky sa pod strechou schovávalo niekoľko detí. Navyše strhnutá strecha zasiahla aj auto v ktorom bol človek. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Viaceré rodiny však ostali bez elektriny.

"Hlavnou príčinou vzniku porúch boli popadané stromy a konáre na vedeniach, padnuté stĺpy. Celkovo bolo kvôli výpadkom elektrickej energie postihnutých viac ako 20 000 odberných miest," znelo vyhlásenie ZSD.

"Bolo naozaj búrlivo, na väčšine západnej polovice krajiny a zároveň bola aj vysoká blesková aktivita, viac ako 15-tisíc bleskových výbojov," uviedol meteorológ Daniel Cibula. 

Azda najhoršie dopadli obyvatelia Maduníc

Živel tu strhol strechu z miestneho paneláku, v ktorom bývalo 6 rodín. A strecha skončila niekoľko desiatok metrov ďalej, a to konkrétne v dvoroch. "Dva komíny porušilo, a druhú strechu, polovičku máme u tretieho suseda až. Tá strecha mala 12 rokov, tak niečo vydržala. To tu bola katastrofa, to sa tu takto točilo," priblížil miestny obyvateľ.

Všetkému však nie je koniec. Počasie bude vyčíňať aj tieto dni, a preto by ste mali byť obozretní.

Pozrite si divácke zábery z búrky

Súvisiace články

Najčítanejšie správy