Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Brutálna bitka na ulici: Ležali bez pohybu, no kopance neprestávali
Zdielať na

Brutálna bitka na ulici: Ležali bez pohybu, no kopance neprestávali

HUMENNÉ / Surová bitka priamo v centre Humenného. Jeden muž zostal na ulici v bezvedomí, druhý utrpel vážne poranenia hlavy. Napriek tomu, že sa už nehýbali, útočníci do nich neprestávali kopať. Bitku ukončil až príchod mestskej polície.

Hromadná bitka sa strhla v centre Humenného. Dispečer mestskej polície všetko videl na kamerovom zázname a okamžite na miesto vyslal hliadku. "Do 20 sekúnd boli na mieste incidentu, kde zistili dvoch poškodených, jeden bol v bezvedomí, druhý mal celú tvár od krvi," uviedol náčelník MSP Humenné Miroslav Jevič.

O surovosti útoku svedčia aj zábery, na ktorých je vidieť ako do ležiacich mužov útočníci naďalej kopú. Mestskí policajti zraneným okamžite poskytli prvú pomoc a privolali záchranku. "Na mieste záchranári ošetrili a následne transportovali 22-ročného muža s úrazom hlavy, a 25-ročného muža s poranením tváre a hlavy," informovala hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

Nebyť rýchleho zásahu humenských mestských policajtov, bitka by mala oveľa vážnejšie následky

"Keby hliadka nebola tak blízko a keby nezakročili tak rýchlo, tak bitka by určite pokračovala. Až vtedy sa rozutekali, keď videli auto mestskej polície," priblížil náčelník Jevič. "V prípade bolo povereným príslušníkom OO PZ Humenné začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctvo," osvetlil vedúci oddelenia komunikácie KR PZ Štefan Pecuch.

Obvinenie zatiaľ nebolo vznesené žiadnej konkrétnej osobe. Podľa miestnych ide lokalitu v centre mesta, kde k podobným incidentom dochádza často. To, aký mali muži dôvod na seba takto surovo zaútočiť vyšetruje polícia. Podľa informácií TV JOJ mali byť obeťami útoku športovci, konkrétne florballisti.

"Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu nie je možné poskytnúť bližšie informácie," zakončil Pecuch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy