Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Po údere bleskom horela strecha: Požiar likvidovali desiatky hasičov
Zdielať na

Po údere bleskom horela strecha: Požiar likvidovali desiatky hasičov

DÚBRAVA / Do domu v obci Dúbrava, blízko Liptovského Mikuláša udrel blesk. Strechu okamžite zachvátili plamene. Požiar prišli likvidovať hasiči z celého Liptova, pomáhali aj dobrovoľníci.

"V živote som niečo také nepočul, my bývame odtiaľto 200 metrov u nás bolo trochu cítiť, ako sa zatriasol dom bolo to také nečakané," priblížil obyvateľ Dúbravy Dominik. "Zhasla elektrika, v týchto domoch, čo sú tuná poblíž, len ľudia z hornej ulice mi volali, že horí tuná dom, len že už sú plamene nad strechou, čiže to muselo byť veľmi rýchle," osvetlil veliteľ DHZO Marek Mrázik.

"Po údere bleskom boli požiarom zasiahnuté všetky strešné konštrukcie, požiar bol rozvinutý po celej dĺžke strechy," povedal veliteľ zásahu OR HAZZ Rudolf Macko.

Operačné stredisko vyslalo na miesto všetky dostupné hasičské jednotky z regiónu

S cisternami prišli na miesto profesionálni hasiči z Liptovského Mikuláša, Ružomberka aj Liptovského Hrádku, pomáhali aj tri posádky dobrovoľníkov. "C prúdom sme začali ako sú humná, tak z tej strany, keďže tá je voľná celá, tak sme začali odtiaľ hasiť, humná ešte neboli v štádiu horenia," pokračoval Mrázik.

Vysoká horúčava v podkroví aj úzka príjazdová cesta. Hasičom zásah skomplikovalo viacero faktorov. "Príslušníci počas zásahu používali dýchacie prístroje, strešnú konštrukciu rozoberali pomocou hákov, vyhadzovali zhorený materiál z podkrovia," uviedol veliteľ zásahu Macko.

Otec so synom prerábali dom svojpomocne niekoľko rokov. Blesk v priebehu okamihu napáchal škody za desaťtisíce eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy