Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Mikrospánok za volantom sa podpísal pod dve vážne nehody na slovenských cestách
Zdielať na

Mikrospánok za volantom sa podpísal pod dve vážne nehody na slovenských cestách

DONOVALY / ZÁBORSKÉ / Pravdepodobne mikrospánok sa podpísal pod dopravnú nehodu na horskom priechode Donovaly. Pod Starými Horami havaroval mladý vodič, ktorý stratil kontrolu nad autom. Zišiel z cesty, narazil do svahu, kde ho zastavili stromy. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Dopravu pri priemyselnom parku Záborské dnes štvrtok (22.8.) skomplikovala nehoda. Zrazila sa tam dodávka s osobným autom. Jeden z vodičov sa priznal, že zaspal za volantom. Druhý vodič skončil v nemocnici.

Nehoda sa stala na frekventovanom ťahu v stúpaní na Donovaly. Hlavný ťah zablokovalo havarované auto, ale aj záchranárska technika. Cestu museli regulovať policajti. Vodič osobného auta cestoval smerom na Ružomberok, podľa našich informácií išiel do práce. Za volant si zrejme sadol unavený, najpravdepodobnejšie totiž malo ísť o mikrospánok v dôsledku čoho stratil nad autom kontrolu.

Pri Starých Horách auto zišlo z cesty a skončilo to nárazom do svahu kde ho zastavili stromy. Na mieste zasahovali hasiči so záchranármi. Vodičovi sa podarilo dostať z havarovaného auta. Bol v šoku a nepamätal sa na to čo sa stalo. Na mieste ho ošetrili, prevoz do nemocnice nepotreboval. Okolnosti nehody objasňuje polícia. Auto prešlo cez protismer no našťastie tam v tom čase nebolo iné vozidlo a tak nedošlo ku kolízii. Alkohol u vodiča zistený nebol. Poškodené auto z miesta musela odtiahnuť odťahová služba, bolo nepojazdné.

Dopravu pri priemyselnom parku Záborské dnes štvrtok (22.8.) tiež skomplikovala nehoda

Za volantom dodávky sedel mladý vodič. podľa vlastných slov dostal mikrospánok a s dodávkou prešiel do protismeru, kde sa zrazil protiidúcim osobným autom. Na pomoc boli vyslaní aj záchranári. Vodič osobného auta skončil po prvotnom ošetrení na mieste nehody v nemocnici. "V dôsledku dopravnej nehody došlo k zraneniu jednej osoby, ktorej zasahujúci hasiči poskytli predlekársku prvú pomoc a odovzdali ju do starostlivosti posádky Záchrannej zdravotnej služby," uviedla hovorkyňa HaZZ Miroslava Knišová.

"Záchranári pacienta transportovali do nemocnice v Prešove, s poranením pleca a ramena," infromovala hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová. Pri nehode došlo aj k poškodeniu dopravného značenia. Vodič, ktorý ostal na mieste nehody priznal, že to zrejme bola jeho nevedomá vina. "Zaspal som," zneli slová vodiča dodávky.

Obidve autá, osobné aj dodávka boli po nehode nepojazdné. Náraz bol taký silný, že na dodávke odtrhlo predné koleso a na osobnom aute sa ulomila predná náprava. Obidve autá tak museli z miesta nehody odviezť odťahovky. Okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy