Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Seniorka prišla o 1300 eur. Uverila podvodníkovi, ktorý sa vydával za jej syna
Zdielať na

Seniorka prišla o 1300 eur. Uverila podvodníkovi, ktorý sa vydával za jej syna

Zdroj: TV JOJ

NOVÁ DUBNICA / Seniorka z Novej Dubnice poslala podvodníkovi viac ako 1300 eur. Peniaze od nej vylákal prostredníctvom príbehu o tom, že je jej syn a nachádza sa v zlej životnej situácii. Informovala o tom vo štvrtok 22. 8. na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Doposiaľ neznámy páchateľ kontaktoval 63-ročnú ženu z Novej Dubnice telefonicky. Uviedol, že je jej syn a má nové telefónne číslo, pretože stratil telefón. "Seniorku požiadal, aby mu cez aplikáciu napísala správu, čo aj urobila. Neskôr ju požiadal o pomoc, pretože sa mal údajne nachádzať v zlej životnej situácii a z toho dôvodu potrebuje previesť dve platby, pretože kvôli strate svojho telefónu sa nevie dostať do svojho elektronického bankovníctva," uviedli policajti.

S pomocou súhlasila

Seniorka s pomocou údajnému synovi podľa nich súhlasila a zaslala mu ním požadovanú platbu vo výške 1301,50 eura na estónske číslo účtu. Na jej ďalšie otázky o tom, čo sa mu stalo, už páchateľ nereagoval. Žena vyskúšala zatelefonovať na pôvodné telefónne číslo svojho syna, ten jej telefón zdvihol. Povedal jej, že je v poriadku, nič sa mu nestalo a nestratil ani telefón.

Seniorov treba informovať

Polícia seniorom opätovne pripomína, aby si vždy overili, či skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou sú založené na pravde. "V žiadnom prípade neverte neznámym osobám, aj keď majú o vás a vašich blízkych podrobné informácie," upozornili policajti.

Verejnosť zároveň požiadali, aby svojich starších príbuzných informovali o častých praktikách podvodníkov. "Vo veľkej miere práve včasná informovanosť dokáže zachrániť seniorom ich ťažko ušetrené úspory," dodali.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy