Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Bezdomovci zneužívali šteniatka na žobranie. Zabránila tomu polícia
Zdielať na

Bezdomovci zneužívali šteniatka na žobranie. Zabránila tomu polícia

BRATISLAVA / Ľudia bez domova zneužívali v Bratislave šteniatka na žobranie. Zasahovať museli aj policajti. Malé psíky boli v zlom zdravotnom stave a majiteľom ich odobrali. Zvieratá skončili v útulku a ich životy sú stále ohrozené.

Hliadku privolali ľudia, ktorí si túto dvojicu s malými šteniatkami všimli na Michalskej ulici. Podľa okoloidúcich mali bezbranné zvieratá zneužívať na žobranie. "Z dôvodu podozrenia, že šteňatá nie sú v dobrom zdravotnom stave, nie sú chované vo vhodných podmienkach a majitelia nedokážu pokryť ich základné potreby, bola privolaná Sloboda zvierat ako aj veterinár Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy," uviedla hovorkyňa MSP BA Barbora Krajčovičová.

Bezdomovci pred zásahom policajnej hliadky takto s oboma šteniatkami vysedávali na ulici. Keďže malé psíky neboli v dobrom zdravotnom stave, dvojici ich odobrali. "Mestskí policajti poskytovali asistenciu zasahujúcim pracovníkom. Dozerali na bezpečnosť, nakoľko osoby boli značne rozrušené a miestami sa správali agresívne," pokračovala hovorkyňa Krajčovičová.

Šteniatka si následne do svojej opatery prevzala Sloboda zvierat

Sotva mesačné šteniatka boli celý deň na rozpálenom chodníku, bez jedla a vody. V útulku aktuálne bojujú o ich život. "Nie sú v dobrom stave. Boli zjavne odobraté od matky skôr, než bolo vhodné," osvetlila predsedníčka Slobody zvierat Pavla Dugovičová.

Nejde pritom o prvý prípad. Linka proti krutosti dostala podnetov viac. Preto ak uvidíte, že niekto zneužíva zvieratá na žobranie, kontaktujte políciu. Všímať si treba predovšetkým to, či sú v spoločnosti ľudí bez domova mláďatá alebo staršie zvieratá.

"Či ide o človeka, ktorý žije s tým psom dlhšie, ktorý ho má ako spoločníka v tom svojom živote na ulici. Alebo či sa jedna účelovo, tak ako to bolo v tomto prípade, aby vzbudzovali u ľudí ľútosť a tým si zvyšovali svoje zisky. Veľmi dúfame, že to šteniatka zvládnu, že vyhrajú tento svoj boj o život," zakončila Dugovičová.

Celé video zo zásahu polície, pri ktorom odobrali zúbožené šteniatka žobrákom, si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy