Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Konope vraj pestoval pre vlastnú potrebu. Policajti zaistili 14 kusov rastlín
Zdielať na

Konope vraj pestoval pre vlastnú potrebu. Policajti zaistili 14 kusov rastlín

UHORSKÉ / Policajti mu zhabali úrodu ešte skôr, ako ju stihol dopestovať. 26-ročný muž si vo dvore rodinného domu zasadil semiačka konopy. Išlo o 14 kusov rastlín, ktoré si vraj pestoval pre vlastnú potrebu.

​Lučeneckí policajti prekvapili muža keď sa z práce vrátil domov. Dobrovoľne im vydal nielen zelenú sušinu, ale aj niekoľko rastlín zasadených v kvetináčoch. Tie pestoval na dvore pri svojom rodinnom dome. Niektoré boli už takmer tri metre vysoké. Policajti všetko zaistili. "Dĺžka rastlín bola od 105 do 260 centimetrov, pričom nie je vylúčené, že ide o omamné a psychotropné látky," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. Dvadsaťšesťročného pestovateľa po výsluchu prepustili.

S pestovateľom sme sa skontaktovali

Rastliny vraj začal pestovať iba tohto roku kvôli zdravotným ťažkostiam, ktoré mu spôsobuje astma.  Dodal, že išlo o konope na liečebné účely, teda s nízkym obsahom THC. Semiačka si vraj zohnal od neznámeho muža. Tvrdil nám, že to mal iba pre vlastnú potrebu. Myslí si, že ho policajtom niekto vyzradil. 

Muža zatiaľ neobvinili

Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie pre dva prečiny, a to neoprávnené prechovávanie omamnej a psychotropnej látky a neoprávnené pestovanie rastlín a húb obsahujúcich omamnú alebo psychotropnú látku. Policajti stále čakajú na výsledky expertízneho skúmania. "Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania," ozrejmila hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy