Zatiahnuté
Bratislava
Mária
12.9.2024
Polícia dolapila zločinecký gang. Štvorica Slovákov okrádala turistov
Zdielať na

Polícia dolapila zločinecký gang. Štvorica Slovákov okrádala turistov

PRAHA / Zásahová jednotka českej polície ukončila pôsobenie slovenského gangu. Štyria našinci po nociach okrádali turistov a podľa českých zákonov im hrozia vysoké tresty.

"Dopadli sme štvoricu cudzincov, ktorá navštevovala kempy po celej Českej republike a vykrádali stany, chatky, obytné prívesy a karavany," ozrejmila policajná hovorkyňa Ivana Kormošová.

Podľa posledných informácií štyria Slováci okradli turistu v kempe v Jičíne. V pätách im kriminalisti boli už dlho. "Behom dvoch mesiacov vykradli 24 obydlí a spôsobili škodu za takmer 700-tisíc korún," dodala Kormošová.

Vedeli, čo chceli

Kradli hlavne elektroniku, peniaze a prehľadávali chaty a autá. Jeho členovia okrádali turistov hlavne v noci, keď okolo nich ľudia spali. Dokonca v jednom prípade okradli turistu o fotografické vybavenie za štvrť milióna korún. Na Slovákov už bola uvalená väzba.

Okrádali aj v iných krajinách

Kradli napríklad v Maďarsku, Nemecku a Poľsku. Keďže traja z nich nedávno opustili väzenie za podobnú trestnú činnosť, hrozí im za krádeže ešte vyšší trest väzenia. "Hrozí im trest odňatia slobody až na 5 rokov," potvrdila hovorkyňa.

Pôsobenie Slovákov v zločineckom gangu sa odhalilo aj nedávno:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy