Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
V garáži v Trnave došlo k výbuchu, nachádzalo sa tam niekoľko ľudí
Zdielať na

V garáži v Trnave došlo k výbuchu, nachádzalo sa tam niekoľko ľudí

TRNAVA / Obrovské nešťastie zažila rodina z Trnavy. V garáži ich rodinného domu včera podvečer nastal výbuch. Dôchodkyňu a mužov, ktorí sa nachádzali v tom čase vo vnútri museli ratovať pozemní, ale aj leteckí záchranári. Prípad si už prevzal policajný vyšetrovateľ.

​V garáži sa v čase výbuchu nachádzali 4 ľudia

Krátko pred pol šiestou prijalo operačné stredisko znepokojujúci telefonát. V jednom z rodinných domov v Trnave mala vybuchnúť garáž. Vo vnútri sa v tom čase nachádzali traja muži a jedna žena. Na miesto okamžite vyrazili všetky záchranné zložky. Po príchode hasičov boli zranené osoby už pred domom. "Jeden zo zranených situáciu riešil záhradnou hadicou. Takže my sme potom už iba donášali lokálne ohniská, ktoré sme našli pomocou termokamery a riešili sme odvetrávanie domu," povedal veliteľ zásahu Mário Rams. 

Hasiči na mieste ošetrili všetky štyri osoby kvôli popáleninám. Vtedy k nim už smerovali tri pozemné ambulancie. Dvoch mužov si museli prevziať leteckí záchranári. "Posádka z Bratislavy si do svojej starostlivosti prevzala 50-ročného muža, ktorý utrpel rozsiahle popáleniny celého tela. Bol letecky transportovaný na kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do Univerzitnej nemocnice v Ružinove," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. "Je vo veľmi kritickom stave, napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Naši zdravotníci robia všetko pre záchranu jeho života," doplnila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Zranených previezli do nemocnice, niektorí boli v kritickom stave

Druhého z nich, 20-ročného mladíka, previezol ďalší vrtuľník na kliniku do Košíc. Utrpel popáleniny asi 30 percent povrchu tela a podľa hovorkyne nemocnice je pravdepodobne aj popáleniny dýchacích ciest. "Pacient je v kritickom stave a ohrození života. S veľkou pravdepodobnosťou bude nutná aj operačná liečba," dodala. Tretieho muža previezli najskôr do trnavskej nemocnice, odtiaľ potom do Bratislavy. "Je vo vážnom stave, je však pri vedomí a absolvoval už niekoľko ošetrujúcich zákrokov," priznala hovorkyňa. 

Najstaršia zranená 86-ročná žena je v starostlivosti lekárov v Trnave. Medzitým boli na mieste zisťovatelia príčin požiarov. Podľa našich zistení mala rodina údajne čistiť podlahu povrchovou látkou. Čo sa ale presne na mieste stalo, zisťujú aj znalci z kriminalisticko-expertízneho ústavu. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. "Ku skutku malo prísť nesprávnou manipuláciou horľavých látok, ktoré boli použité v uzavretom priestore garáže. Následne došlo k výbuchu a vznieteniu," potvrdila Lenka Karperová, oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ v Trnave. 

O akú látku išlo, ako aj bližšie okolnosti, nešpecifikovali.

Náš kolega situáciu mapoval aj včera, takto to vyzeralo na mieste:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy