Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Opatrovateľ zavraždil svojich starých pacientov. Údajne ich zabil zo súcitu
Zdielať na

Opatrovateľ zavraždil svojich starých pacientov. Údajne ich zabil zo súcitu

RÍM / Talianska prokuratúra v sobotu 24. augusta oznámila, že sa snaží identifikovať doteraz neznáme dve obete opatrovateľa Maria Eutiziu. Karabinierom sa priznal, že zo "súcitu zabil" štyroch pacientov s rakovinou. TASR informuje podľa agentúry ANSA.

Muž sa sám v spoločnosti svojich právnikov prihlásil vo štvrtok na policajnej stanici. Podľa priznania mali pacienti viac ako 80 rokov a zvýšil im dávky liekov proti bolesti na smrteľnú úroveň, aby im "privodil smrť". V dvoch potvrdených prípadoch sa smrť starších ľudí spočiatku považovala za prirodzenú vzhľadom na vysoký vek a závažné ochorenia

K údajným vraždám z milosti došlo v meste Latino južne od Ríma (dva prípady), v Casorii pri Neapole a v regióne Cilento v Kampánii. Opatrovateľ sa prihlásil karabinierom na policajnej stanici v meste Caserta v Kampánii a 48-ročného muža potom previezli do väzenia Francesco Uccella v Santa Maria Capua Vetere. Podľa priznania bolo jeho cieľom priviesť pacientov "jemne" k smrti a "poháňal ho hlboký súcit a ľútosť", pretože boli veľmi starí a vážne chorí.

Prokurátora začala vyšetrovanie a pokúša sa o identifikáciu prípadov v Latine. Ďalšie dve vraždy z milosti, ku ktorým sa opatrovateľ priznal, sa stali pred niekoľkými mesiacmi. Podľa polície to bol 89-ročný muž v Casorii vlani v decembri a 96-ročný muž vo Vibonati v Cilente vlani v marci. Vyšetrovanie sa pokúsi objasniť, čo sa presne stalo a preskúma zdravotné záznamy zosnulých a okolnosti ich smrti. Prípad vyvolal značný spoločenský rozruch pre ľahkosť, s akou muž podľa všetkého konal, a možnú existenciu ďalších obetí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy