Zatiahnuté, dážď
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Policajt spacifikoval muža na úteku počas nočnej naháňačky
Zdielať na

Policajt spacifikoval muža na úteku počas nočnej naháňačky

BRATISLAVA / Dráma na bratislavskom sídlisku. Mladík z Ukrajiny sa dal na útek potom, ako ho hliadka vyzvala, aby ukázal doklady. Jeden z policajtov ho chytil a niekoľko krát ho na zemi udrel.

Skupinka ľudí mala v okolí Bodrockej ulice po 22.00 hodine rušiť nočný pokoj. Policajti, ktorí prišli mužov upozorniť ich zároveň chceli aj stotožniť. Jeden z nich však doklady poskytnúť nechcel a dal sa na útek. Policajt ho naháňal až na Bodrockú ulicu, kde ho spacifikoval a 20-ročný ukrajinec skončil na zemi. Na videu je vidno, ako ho policajt niekoľko krát udrel.

Na krik sa zobudili aj ľudia v okolitých panelákoch, ktorí si mysleli že ide pouličnú bitku a chceli volať políciu. "Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave použili voči tejto osobe po naplnení zákonných podmienok v zmysle zákona č. 171/1993 Z. z. o Policajnom zbore donucovacie prostriedky. Pri služobnom zákroku nedošlo k zraneniu žiadnej osoby," uviedla policajná hovorkyňa Jana Šimunková. 

Muža, ktorý leží na zemi následne začne biť aj ďalší muž, pričom po chvíli ho odtiaľ jeho doprovod odvliekol preč. Krik sa ozýval po celej ulici.

Skupinka sa medzi sebou nerozprávala po slovensky

"Tam boli nejakí buď Ukrajinci alebo Rusi, alebo hovorili po rusky. A teda bitka tu bola takým spôsobom, že pán, ktorý išiel na pomoc, tak zostal úplne akože vydesený z toho všetkého. Počula som už niekedy aj streľbu tu, aj kadejaké veci, takže hocičo sa tu deje, len človek nechce do týchto vecí zasahovať, lebo neviete, kedy prídete k zlému," priblížila miestna obyvateľka.

"O oprávnenosti a adekvátnosti použitia donucovacích prostriedkov rozhoduje nadriadený policajta, ktorý v tomto prípade vyhodnotil ich použitie ako oprávnené," zakončila hovorkyňa Šimunková. Celý incident ako aj služobný zákrok policajtov bude teraz prešetrovať odbor kontroly KR PZ v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy