Zatiahnuté, dážď
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Zmena na Strečne: Cesta je prejazdná do 7. septembra bez obmedzení
Zdielať na

Zmena na Strečne: Cesta je prejazdná do 7. septembra bez obmedzení

STREČNO / Na ceste medzi Žilinou a Vrútkami nastáva zmena. Najbližšie dva pracovné týždne a jeden víkend bude cesta pod Strečnom úplne prejazdná. Prvá etapa sanačných prác na kilometrovom úseku skalného brala je ukončená.

Od soboty večera (24.8.) až do 7. septembra prejdete popod Strečno bez výraznejších obmedzení, v úseku skalného brala ale bude znížená rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu. "Vzhľadom na to, že bude koniec prázdnin aj oslavy SNP, tak práce na skalnatom brale budú prerušené," povedala prednostka OÚ Žilina Emíla Pavlusíková.

Nie však úplne. Počas týždňa budú robiť práce, ktoré si nevyžiadajú obmedzenia v doprave

"Bude v danom úseku vykonávaný nepretržitý dohľad príslušníkmi polície," uviedol riaditeľ KDI Ivan Gabaj. Horolezci v uplynulých týždňoch vyčistili dynamické bariéry, kontrolovane spúšťali kamene a veľké skaly, vypilovali stromy. Staré ochranné siete zdemontujú a nahradia novými. "V deviatom mesiaci počítame aj s nasadením vrtuľníkov, pre urýchlenie prác, potrebujeme tie práce urýchliť vrtuľníky sú najlepšia forma," informoval riaditeľ závodu špeciálne stavby Swietelsky stavební Milan Chodacki.

"Mali sme kontrolný deň so zhotoviteľom a bolo skonštatované, že práce prebiehajú podľa harmonogramu," pokračovala Pavlusíková. Uvoľneniu sa potešia prevádzkovatelia pltí, aj kompári. Nápor posledný prázdninový týždeň a víkend očakávajú aj na strečnianskom hrade. "Hrad zostáva otvorený aj funkčný, ľudia môžu prísť na hrad, vítame všetkých návštevníkov ktorí si tú cestu spravia," uviedol riaditeľ považského múzea Michal Jurecký.

Už 7. septembra počítajte s tým, že Strečno opäť uzavrú

"Pracovné dni budú riadené svetelnou signalizáciou, víkendy budú v plnej uzávierke a obchádzkové trasy budu cez Terchovú a Rajec," vysvetlil Gabaj. Ak všetko pôjde podľa plánu práce by mali ukončiť v novembri.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy