Zatiahnuté, dážď
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Záchranné zložky vytiahli muža, ktorý zmizol pod hladinou jazera
Zdielať na

Záchranné zložky vytiahli muža, ktorý zmizol pod hladinou jazera

BRATISLAVA / Ďalší vyhasnutý život vo vode. 22-ročný muž skočil do jazera a viac sa nevynoril. Začala sa rozsiahla pátracia akcia. Približne po dvoch hodinách mladíka pod vodou našli.

​Zásah trval približne hodinu a pól

Približne o sedemnástej sa mal muž podľa slov svedkov postaviť na mólo, odkiaľ mal skočiť. Niektorí ho videli a niektorí nie. Avšak čo je jasné je, že sa už nevynoril. Na miesto okamžite prišli všetky záchranné zložky a začala sa rozsiahla pátracia akcia po mužovi. Hasiči používali rôznu techniku, ako napríklad dron s termokamerou. Pod vodou boli aj samotní potápači, ktorí muža hľadali. Ich jedinou indíciou bolo, že skočil na ľavú stranu a práve tam ho aj hľadali. Avšak tá voda tam bola hlboká až päť metrov.

Celý zásah prebiehal približne hodinu a pol, až pokým ho krátko po pol ôsmej večer z vody nevytiahli. Našli ho v hĺbke štyroch metrov a následne nehybné telo vyložili na breh. Po jeho nájdení a následnom vytiahnutí z vody privolaný lekár konštatoval smrť. Po vykonaní obhliadky lekár nepredpokladal cudzie zavinenie a nariadil vykonanie pitvy.

S mladíkom mal byť na mieste aj kamarát, ktorý ušiel

Podľa informácií TV JOJ mal byť pri jazere spolu s mladíkom aj jeho kamarát, ten mal údajne spanikáriť a z miesta ušiel. Po tom čo sa nevynáral, zalarmovali vydesení návštevníci areálu záchranku. Podľa našich informácií mal 22-ročný muž skočiť do vody nešťastným spôsobom a to tak, že dopadol na brucho. Záchranné zložky apelujú na návštevníkov vodných plôch aby obzvlášť v takýchto horúčavách boli pri vode opatrní. 

"Približne o 19:30 bolo pátranie ukončené, nakoľko osobu sa podarilo vo vodnej ploche nájsť, avšak bez známok života. Policajti aktuálne na mieste vykonávajú neodkladné a neopakovateľné úkony súvisiace s uvedenou udalosťou," informovalo v stanovisku Krajské riaditeľstvo PZ Bratislava. "Videli sme, že pán stál na moste, ale už sa ani vynoril," uviedla jedna z návštevníčok jazera. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy