Zatiahnuté, dážď
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Policajti hovoria o zázraku: Motorkár prežil zrážku so stanom
Zdielať na

Policajti hovoria o zázraku: Motorkár prežil zrážku so stanom

SLOVENSKO / Na podrobnosti nehody si nepamätá, okrem iného utrpel silný otras mozgu. Nehody motocyklistov na diaľnici väčšinou končia tragicky. Samotní policajti sa na neho pozerali ako na zázrak. Hovorili sme s mužom, ktorého za jazdy zrazil z motorky stan z požičovne, ktorý montovala odborná firma.

"Skončil som hospitalizovaný, prevezený vrtuľníkom do nemocnice, ma trafilo niečo, čo sa uvoľnilo v protismere," opísal zranený motorkár Miloš. Začal rozprávanie 53-ročný motorkár, ktorý pred 2 týždňami prežil bizarnú nehodu na diaľnici pri Bratislave. "Išiel som do BA na bežný servis, na druhý deň sme mali s rodinou odcestovať na dovolenku," priblížil motorkár Miloš. "Všetci tvrdili, že som zázrak, že je to niečo, čo už veľmi dlho nevideli na diaľnici," dodal Miloš. 

Hovorí dva týždne po nehode, keď ho zrazil stan, ktorý zletel zo strechy auta. Zošitý jazyk ešte počuť pri reči, ruka v gypse, dva prasknuté stavce, podliatiny. Silný otras mozgu spôsobil, že si toho veľa nepamätá. "To mne hovorili, že nešiel som k zemi hneď, jak ma ten stan pravdepodobne obalil, a ja som sa s tým snažil ešte bojovať, tak sme nepadli v plnej rýchlosti," ozrejmil Miloš. 

Predný náraz ohol vidlicu, predné koleso zarazil do chladiča. Pri rýchlosti 100 km za hodinu vodičovi, ktorý jazdí na motorke už viac ako 30 rokov, pomohla aj výstroj a bezpečne nasadená kvalitná prilba. "Ten úder ako prišiel, tak sa preniesol a tvár narazila o vnútornú stranu prilby, som že vraj výdatne krvácal," priblížil Miloš. 

Vodič si najskôr myslel, že stanom niekoho zabil

Stan odletel z auta idúceho v protismere. "Zrazu som počul, akoby taký tupý náraz, pozrel som sa naspäť do ľavého späťáku a videl som, že na streche chýba stan aj s priečnikmi, keď som si uvedomil, čo sa stalo, hneď som volal tiesňovú linku. Oni ma informovali, že to trafilo motorkára. Som si myslel, že som niekoho zabil," opísal Jakub Jablonský, vodič auta so strešným stanom. 

Hneď išiel k miestu nehody. "Našťastie tam bola pani, ktorá bola lekárka, v blízkom aute, ktorá vystúpila a dávala prvú pomoc ...my sme pomáhali tieniť a korigovať dopravu s ďalšími pánmi, ktorí tam boli," dodal Jakub Jablonský. "Veľmi rád by som im poďakoval touto cestou, že sa postarali o mňa, že mi spríjemnili chvíle, kým prišiel pre mňa vrtuľník," dodal Miloš. 

Stan montovala odborná firma

"Jasne, že sa mi uľavilo, keď som ho našiel, že je pri vedomí, ale viete, oni mi nemôžu nič povedať, ja som bol ešte v ten deň na Kramároch a nič som sa nedozvedel, nedali mi ani meno, ani zdravotný stav, až kým som sa od vás nedozvedel, že pán je v poriadku," doplnil Jakub. "To ja považujem za veľmi čestné a chlapské, že sa prihlásil sa k tej dopravnej nehode a bol tam dokonca," zhodnotil Miloš. 

Prečo stan odletel z auta preveruje polícia. "Ten stan som mal namontovaný prvýkrát, namontovala ho odborná firma, to bolo z požičovne, aj priečniky aj stan. Takže všetko čo odtrhlo z auta bolo požičané. Budem niesť následky, nech sú akékoľvek," povedal Jakub. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy