Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Tragédia na motorke: Vodiča ani spolujazdca sa nepodarilo zachrániť
Zdielať na

Tragédia na motorke: Vodiča ani spolujazdca sa nepodarilo zachrániť

LUČENEC / Po šmyku motorky sa 17-ročného spolujazdca zachrániť nepodarilo. Smrť syna videla jeho matka, ktorá išla za nimi. 51-ročný motorkár zomrel o pár hodín v nemocnici.

Vodič mal zastaviť

​Motorkár so spolujazdcom schádzali od lučeneckej priehrady. Vodič mal na križovatke zastaviť, pretože tam bola značka STOP. Zatiaľ z nezistených príčin však s motocyklom spadol na zem. "Vyšli sme všetci pred dom. A už som videla, že vlastne v kríkoch leží mladý motorkár," povedala svedkyňa. Podľa svedkyne mu už vtedy niekto dával prvú pomoc. Je možné, že to bola jeho mama, ktorá išla za nimi na ďalšej motorke a bola medzi prvými na mieste nehody. Krátko na to prišli aj hasiči. "Hasiči prišli behom dvoch minút po tom, ako som zavolala tiesňovú linku. No a následne prišla záchranka a polícia, a robili, čo sa dalo," pokračovala.

Osoba v bezvedomí

"Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že jedna osoba je v bezvedomí. Príslušníci začali u tejto osoby kardiopulmonálnu resuscitáciu," informoval veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Lučenec Michal Marcinek. Takmer hodinu pokračovali v resuscitácii. Striedali sa hasiči so záchranármi, pomohol im aj kolega mimo služby, ktorý prechádzal okolo. "Videl som svojich kolegov, ktorí už bohužiaľ na mieste oživovali pacienta. Nedalo mi nepomôcť, takže som sa potom pridal k nim. Aj napriek ich maximálnej snahe sa mladého študenta zachrániť nepodarilo. Druhý tím záchranárov sa staral o vodiča, ktorý skončil s motorkou na druhej strane cesty," opísal záchranár mimo služby Roman.

Veľmi vážne zranenia

"Ten starší pán bol pri vedomí. Keď som prišla k nemu, práve sedel. Mal veľké bolesti. Hovoril, že ho všetko bolí a že nevie, čo sa stalo," dodala svedkyňa. Aj on však utrpel veľmi vážne zranenia. V nemocnici ho uviedli do umelého spánku, ráno bol jeho zdravotný stav stále kritický. O pár hodín neskôr prišla šokujúca správa: zomrel aj on.

Trestné stíhanie

"Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal vyšetrovateľ z Lučenca, ktorý začal trestné stíhanie pre usmrtenie. Do vyšetrovania bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Mária Faltániová. Nehoda sa stala na úseku, kde je najvyššia povolená rýchlosť 30 km/h. Vedie tadiaľ aj cyklotrasa. "Vodič motocykla pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazde a nesprávneho spôsobu jazdy pri intenzívnom brzdení sa dostal do šmyku," dodala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy