Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Obvinený z vraždy manželky: Muž bol vzatý do väzby
Zdielať na

Obvinený z vraždy manželky: Muž bol vzatý do väzby

ŠIROKÉ / Šesťdesiatšesťročného muža, ktorý má na krku obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy, sudca poslal do väzby. Polícia ho zadržala po tom, keď v dome, v ktorom žil so svojou manželkou, bolo nájdené jej telo bez známok života. Podľa miestnych bolo z domu pod lesom počuť často hádky.

Šesťdesiatšesťročného muža priviedla v putách pred súd ozbrojená policajná eskorta. Od víkendu má na krku obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy. O život mala prísť jeho manželka. Tu našli v dome pod lesom bez známok života. "Udialo sa to, že sa našla mŕtva žena, naša obyvateľka," informovala starostka obce Široké Silvia Kováčová. "Ja som ho počula búchať do pol siedmej. A potom ho už videli ako išiel," povedala obyvateľka Širokého. Čo sa v dome mohlo stať si nevie vysvetliť ani starostka. Boli to bezdetní manželia. Podľa miestnych však občas atmosféru v dome ovplyvňoval alkohol a z domu bolo často počuť hádky. "No, lenže oni sa hádali dosť často," dodala obyvateľka.

Žena kedysi dávnejšie pracovala v materskej škole ako vychovávateľka. Správa o jej smrti zasiahla aj jej rodinu. Jej mama má 90 rokov. Po nociach strávených v policajnej cele sa 66-ročný muž postavil pred sudcu pre prípravné konanie. Ten rozhodol o návrhu prokurátora, ktorý pre obvineného z vraždy žiadal väzbu. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Prešov vzatý do väzby na základe dôvodné obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu a tiež by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Súd väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka nad obvineným. Rozhodnutie Okresného súdu Prešov nie je právoplatné. Obvinený podal proti rozhodnutiu sťažnosť a vo veci rozhodne krajský súd," informovala hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy